Zou dit project het volgende grote ding in crypto kunnen zijn?


Fantom (FTM) is een blockchain-project dat aandacht heeft gekregen in de crypnaar de ruimte vanwege zijn unieke kenmerken en potentieel. Ondanks een recente dip in belangrijke statistieken zoals Total Value Locked (TVL), heeft het project iets speciaals dat volgens velen de aandacht waard is.

Is Fantom klaar om de crypto-wereld te verstoren?

Een van de belangrijkste statistieken voor elk blockchain-project is TVL, dat de hoeveelheid geld vertegenwoordigt die in het netwerk is geïnvesteerd of wordt vastgehouden. Volgens aan de data-onderzoeker voor Dune Analytics onder het pseudoniem “OxFinish”, voor Fantom zag TVL een enorme opwaartse trend in de herfst van 2021 tijdens de tweede Bitcoin-run naar een all-time high (ATH), maar is sindsdien gedaald tot het laagste punt in bijna twee jaar, momenteel ongeveer $ 292 miljoen.

De totale waarde van FTM is vergrendeld vanaf 3 april 2022 tot heden. Bron: OxFinish op Twitter.

Interessant is dat de TVL perfect correleert met marktkapitalisatie van Stablecoin, het gemakkelijkste om tussen blockchains te overbruggen, zoals te zien is in de bovenstaande grafiek.

Bovendien, volgens Ox, is de prijs van FTM sterk gecorreleerd met actieve gebruikers, zoals blijkt uit de recente mini “Altcoin Season” pieken in netwerkactiviteit wanneer de prijs stijgt. De sociale dominantie en het transactievolume in USD zijn ook gedaald, wat wijst op een complexe onderlinge afhankelijkheid van belangrijke statistieken binnen het ecosysteem.

De rijzende ster van het DeFi-ecosysteem van Fantom

Ondanks het bovenstaande heeft Fantom een ​​levendig ecosysteem van projecten die erop voortbouwen, met één gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) die eruit springt als de ruggengraat van het netwerk: SpookySwap. SpookySwap heeft momenteel meer dan 22% van de TVL-dominantie, waarbij alleen GMX op Arb een iets hoger percentage heeft van ongeveer 24%. Op een gegeven moment was de TVL van SpookySwap hoger dan de TVL van Avalanche.

Als geautomatiseerde marktmaker (AMM) stelt SpookySwap gebruikers in staat om elk ERC20-token op het Fantom-netwerk te verhandelen zonder een orderboek nodig te hebben. In plaats daarvan gebruikt het platform complexe algoritmen om de prijs van tokens te bepalen op basis van vraag en aanbod. Deze aanpak maakt het gemakkelijk voor gebruikers om tokens snel en efficiënt te verhandelen, terwijl de prijzen stabiel blijven.

Bovendien biedt SpookySwap een reeks functies en voordelen die het aantrekkelijk maken voor gebruikers. Het maakt gebruik van de hoge snelheid en lage transactiekosten van het Fantom-netwerk om gebruikers een naadloze en efficiënte handelservaring te bieden. Bovendien biedt het een reeks geavanceerde functies, zoals limietorders, incentives voor liquiditeitsvoorziening en een reeks handelsparen.

Ondanks het vertrek van Andre Cronje, de maker van Fantom, blijft het Fantom-ecosysteem groeien en innoveren, met SpookySwap voorop. De opkomst van verschillende Layer 2 (L2)-oplossingen in de crypto-ruimte biedt Fantom echter vergelijkbare voordelen, waardoor het een grotere uitdaging wordt om gebruikers aan te trekken en te behouden.

Echter, volgens Ox, kijkend naar de statistieken en recente innovaties, is er nog steeds voldoende potentieel voor Fantom om te stijgen in de volgende bullmarkt. Het project zal echter moeten blijven innoveren en voorop blijven lopen om op te vallen in een steeds drukker wordende markt.

Fantoom
FTM’s zijwaartse prijsactie op de 1-daagse grafiek. Bron: FTMUSDT op TradingView.com

Uitgelichte afbeelding van Unsplash, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie