Yuga Labs lanceert ‘TwelveFold’, een NFT-collectie over de Bitcoin Blockchain


Oké, dat zijn ze niet precies NFT’s. Desalniettemin is ‘TwelveFold’ de naam van de nieuwe onderneming van Yuga Labs om creatief te bouwen op Bitcoin. Er is een aanzienlijke hype en interesse geweest in deze unieke hoek van de NFT-gemeenschap, aangedreven door nieuwsgierigheid en ondersteund door uw dagelijkse crypto-degen. Het heeft geleid tot een erg ‘underground’ gevoel dat waarschijnlijk niet veel langer zal duren – aangezien dingen vaak snel gaan in deze ruimte.

Waar gaat het bij Bitcoin NFT’s om? Ten eerste: het zijn ‘rangtelwoorden’, geen NFT’s. En nu Yuga Labs erin springt, zouden we kunnen ontdekken dat deze hernieuwde interesse van NFT-verzamelaars misschien niet zomaar een bevlieging is.

Wat is een ordinaal?

Begin februari hebben we een diepe duik genomen in de opkomst van Bitcoin-telwoorden. Rangtelwoorden zijn in feite het Bitcoin-equivalent van slimme contract-NFT’s, zonder de slimme contracten. Dat heeft ze veel rigider en moeilijker gemaakt om te manoeuvreren in vergelijking met de slimme contractmogelijkheden waar de meeste gebruikers tegenwoordig aan gewend zijn geraakt.

In tegenstelling tot op ERC gebaseerde slimme contract-NFT’s, zijn Bitcoin-rangtelwoorden slechts satoshi’s die zijn gekoppeld aan specifieke inhoud. Maar net als ’traditionele NFT’s’ die we kennen en waar we van houden, zijn rangtelwoorden inderdaad ‘on-chain’.

De interesse in de uniciteit van ordinal en de banden met de meest iconische cryptocurrency aller tijden heeft de NFT-gemeenschap betrokken. Nu is het de beurt aan Yuga Labs om mee te doen – misschien wel het grootste conglomeraat in NFT’s, Yuga Labs houdt toezicht op steunpilaarprojecten zoals Bored Ape Yacht Club en CryptoPunks, en zal nu ook proberen hun bereik uit te breiden naar Bitcoin:

Yuga Labs is unleashing a project via ordinals - the 'NFTs of Bitcoin.' | Source: BTC-USD on TradingView.com

TwelveFold: Yuga Labs komt in de mix

Yuga Labs heeft een startpagina voor TwelveFold gelanceerd en heeft aangegeven dat er een 300-delige limited edition-project op Bitcoin onderweg is. De NFT’s (of in dit geval rangtelwoorden) zullen generatieve stukken zijn en “een compleet kunstproject vertegenwoordigen”. Yuga heeft expliciet verklaard dat het TwelveFold-project “geen ander nut zal hebben of zal interageren met of verband houden met eerdere, lopende of toekomstige op Ethereum gebaseerde Yuga-projecten.”

TwelveFold voegt aantoonbaar een belangrijke laag van legitimiteit toe aan een al gehypte hoek van NFT’s. Gezien de prijskaartjes die veel van de andere NFT-collecties van Yuga Labs hanteren, zou het ons niet verbazen dat TwelveFold grote dollars opeist van enkele van de beste uitgevers van NFT’s, gezien het immens beperkte aanbod tot nu toe in vergelijking met andere Yuga-muntjes.

Net als in de begindagen van NFT’s zelf, is het lange spel van Bitcoin-ordinale inscripties ongeveer net zo onduidelijk en wazig als maar kan. Dat is misschien wel een deel van de schoonheid achter deze ruimte – je zou op een dag wakker kunnen worden en een hele nieuwe hoek van het ecosysteem kan tot leven komen. We zullen zien wat morgen brengt.Plaats een reactie