XRP Whale trekt enorme $ 135 miljoen terug uit Binance, bullish signaal?


Uit gegevens blijkt dat een XRP-walvis een enorme opname van $ 134 miljoen heeft gemaakt van Binance, iets dat bullish zou kunnen blijken te zijn voor de prijs van de crypto.

Whale maakt $ 135 miljoen over aan XRP uit Crypto Exchange Binance

Volgens gegevens van de crypto-transactietrackerservice Walvis alarmwerd eerder op de dag een enorme XRP-overdracht opgemerkt.

De transactie bedroeg in totaal 350.000.000 XRP en was op het moment van de overdracht ongeveer $ 134,8 miljoen waard. Tegen de huidige wisselkoers is deze stapel munten omgerekend naar ongeveer $ 130 miljoen.

Dergelijke massale transacties behoren meestal tot een enkele walvis of een entiteit die uit meerdere investeerders bestaat.

Dus, waarom werd deze grote overdracht gedaan? Hier zijn enkele aanvullende details over de overdracht die mogelijk onthullend zijn over de intentie achter de transactie:

The complete details of the massive 350k coins transfer | Source: Whale Alert

Zoals je hierboven kunt zien, was het afzenderadres in dit geval een portemonnee van de cryptobeurs Binance.

De bestemming van de overboeking was een onbekende portemonnee. Dergelijke portefeuilles zijn waarschijnlijk persoonlijke adressen, of maken op zijn minst geen deel uit van een centrale beurs of ander cryptoplatform.

Deze transactie is een voorbeeld van een “exchange-uitstroom”, aangezien de XRP hier het exchange-aanbod heeft verlaten. Evenzo wordt het tegenovergestelde type overdracht een “uitwisselingsinstroom” genoemd

Over het algemeen zijn grote instromen van walvissen bearish voor de prijs van de cryptovaluta, aangezien investeerders gewoonlijk storten op beurzen voor verkoopdoeleinden.

Integendeel, de uitstroom van valuta’s zou erop kunnen wijzen dat beleggers niet snel willen verkopen en dus de munten overmaken om ze in persoonlijke portemonnees te bewaren.

Zo’n grote uitstroom zoals die van vandaag zou daarom kunnen betekenen dat de walvis de transactie heeft gedaan om de crypto te verzamelen.

Hoewel, in de huidige marktomgeving waar besmetting als gevolg van de crypto-uitwisseling FTX’s ineenstorting zich verspreidt, zijn investeerders meer dan ooit op hun hoede voor uitwisselingen.

Een groot aantal houders heeft de munten meegenomen naar persoonlijke portemonnees, de sleutels waarvan ze zelf eigenaar zijn.

Als de walvis zich simpelweg voor dit doel heeft teruggetrokken, zal het effect op XRP hier waarschijnlijk neutraal van zijn. Maar als de bedoeling erachter echt accumulatie was, dan zou de crypto er een bullish effect van kunnen zien.

Op het moment van schrijven zweeft de prijs van XRP rond de $0,36486, afgelopen week 1% gedaald.

XRP-prijsgrafiek

The value of the crypto seems to have observed some surge over the last couple of days | Source: XRPUSD on TradingView
Featured image from Kanchanara on Unsplash.com, chart from TradingView.comPlaats een reactie