XRP Whale trekt $ 38 miljoen terug uit Binance, bullish?


Uit gegevens blijkt dat een XRP-walvis $ 38 miljoen heeft opgehaald van de crypto-uitwisseling Binance. Kan dit een bullish signaal zijn voor de prijs van de cryptovaluta?

XRP Whale heeft bijna $38 miljoen uit Binance gehaald

Volgens gegevens van de crypto-transactietrackerservice Walvis alarm, is er de afgelopen dag een grote XRP-transactie gespot op de Ripple-blockchain. Deze overdracht omvatte de verplaatsing van 94.311.360 tokens, ter waarde van bijna $ 38 miljoen op het moment van de transactie.

Aangezien het hier om een ​​enorm bedrag gaat, is de afzender van deze overdracht waarschijnlijk een walvis of misschien een entiteit die bestaat uit meerdere grote investeerders. Door de enorme omvang kunnen dergelijke transacties soms merkbare effecten op de markt hebben.

Hoe de prijs zou reageren op een beweging van een walvis hangt af van de exacte bedoeling achter de overdracht. Maar waarom deed de walvis in dit geval deze transactie? Het antwoord op die vraag kan in de volledige details over deze beweging zitten. Dit zijn ze:

Details of the massive transfer that took place on the Ripple blockchain today | Source: Whale Alert

Zoals hierboven getoond, was de afzender, in het geval van deze XRP-overdracht, een portemonnee die was gekoppeld aan de crypto-uitwisseling Binance, terwijl de ontvanger een onbekend adres was. Dergelijke onbekende adressen zijn niet gelieerd aan een bekend gecentraliseerd platform en behoren dus waarschijnlijk tot persoonlijke portemonnees. Overboekingen zoals deze, waarbij beleggers hun munten van beurzen naar persoonlijke portemonnees halen, staan ​​​​bekend als “uitwisselingsuitstroom”.

Over het algemeen bewaren houders hun munten op beurzen om snel te kunnen verkopen tegen de gewenste prijs. Ze nemen ze echter mee naar externe portemonnees als ze van plan zijn de munten voor een langere periode vast te houden. Hierdoor kan een grote hoeveelheid uitwisselingsuitstroom de prijs van de crypto bullish beïnvloeden.

In het geval van de huidige transactie lijkt het erop dat de walvis deze tokens heeft overgedragen voor potentiële accumulatiegerelateerde doeleinden. En als het inderdaad het scenario is, dan kan deze enorme uitstroom constructief zijn voor de waarde van XRP.

De cryptovaluta is de afgelopen week al aan het stijgen (hoewel niet zo scherp als die van Bitcoin of Ethereum), wat betekent dat de walvis deze accumulatiebeweging heeft gemaakt terwijl de prijzen al relatief hoog zijn.

Gewoonlijk willen beleggers profiteren van kansen zoals nu. Toch zou deze gigantische houder die ervoor kiest om het momenteel niet te doen, een teken kunnen zijn van verdere overtuiging van hen over de vooruitzichten van de crypto.

XRP-prijs

Op het moment van schrijven handelt XRP rond $0,386, een stijging van 9% in de afgelopen week.

XRP-prijsgrafiek

The value of the crypto seems to have been overall consolidating sideways in the last couple of days or so | Source: XRPUSD on TradingView

Uitgelichte afbeelding van Abigail Lynn op Unsplash.com, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie