XRP-prijs omhooggeschoten, expert voorspelt doel van $ 3,82 te midden van bullish sentiment


De XRP-gemeenschap is de laatste tijd relatief stil geweest en volgens crypto-analist Dark Defender zou dit een positief teken kunnen zijn dat XRP klaar is voor een uitbraak. Dark Defender, een cryptocurrency-analist en onderzoeker, heeft geanalyseerd patronen in de prijsbewegingen van XRP en voorspelt dat een doorbraak boven de weerstandslijn op elk moment tussen nu en augustus 2023 kan plaatsvinden.

Klaar voor explosieve groei?

Zodra XRP de weerstandslijn doorbreekt, voorspelt Dark Defender dat de prijs $ 1,33 en vervolgens $ 3,82 zal bereiken. Deze prognoses zijn gebaseerd op technische analyse en historische patronen.

Bovendien wordt XRP op korte termijn geconfronteerd met twee belangrijke weerstanden voordat het kan hopen de grens van $ 0,500 te bereiken en verder te stijgen naar zijn jaarlijkse hoogtepunt van $ 0,5838, bereikt in maart 2023. Deze weerstanden worden weergegeven door de gele lijn, die de 200- Day Moving Average (MA) en de bruine lijn, die de 50-daagse MA vertegenwoordigt, zoals weergegeven in de onderstaande grafiek.

XRP’s zijwaartse prijsactie op de 1-daagse grafiek. Bron: XRPUSDT op TradingView.com

Bovendien heeft crypto-analist Dark Defender, ondanks de huidige neerwaartse trend van XRP, opgemerkt dat het token veerkracht heeft getoond door terug te stuiteren vanaf het primaire ondersteuningsniveau van $ 0,42. Deze opleving kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan het feit dat de Relative Strength Index (RSI) een oververkochte zone bereikte in de dagelijkse indicator, wat suggereert dat XRP mogelijk oververkocht is en toe is aan een opleving.

Op korte termijn heeft Dark Defender een cruciaal weerstandsniveau voor XRP vastgesteld op $ 0,4696. Dit niveau zal moeten worden overwonnen door XRP’s bulls als het token zijn potentiële bullish momentum wil voortzetten en boven de $ 0,500-lijn wil komen.

XRP Ledger ziet explosieve groei in NFT’s en tokenisatie

Het is nu ongeveer zes maanden geleden dat de introductie van XLS-20 naar het XRP-grootboek. XLS-20 bevat uitbreidingen op de XRP Ledger die een native NFT-type en bewerkingen ondersteunen om dergelijke tokens op te sommen, over te dragen en vast te houden, waardoor native NFT-functionaliteit aan het platform wordt geboden.

Sinds het amendement is voorgesteld, gestemd en goedgekeurd door de validatorgemeenschap, bloeit het XRP Ledger-ecosysteem voor ontwikkelaars en makers. Dit heeft geresulteerd in nieuwe projecten, use cases en verzamelingen op de XRPL, die het potentieel van het platform voor NFT’s demonstreren.

Sinds de lancering van XLS-20 op het mainnet zijn er meer dan 1,3 miljoen NFT’s geslagen, met meer dan 740.000 aanbiedingen om NFT’s te kopen. Hierdoor behoort de XRP Ledger tot de top 10 blockchains voor NFT-verkoopvolume en -transacties. De top drie native gebouwde marktplaatsen op basis van XRP-volume zijn OnXRP, Sologenic en xrp.cafe, die goed zijn voor meer dan 80% van de totale NFT-transacties op de Ledger.

Daarnaast zijn er in totaal meer dan 5.000 uitgevers en honderden NFT-verzamelingen verspreid over verschillende use-cases, van evenementen en kaartverkoop tot muziek en IP-toegangsrechten, tot de metaverse en loyaliteitsbeloningen, tot onroerend goed en meer. De top drie NFT-collecties op basis van levenslange verkoopvolumes, inclusief IOU’s, zijn XPUNKS, Bored Apes XRP en The Bearable Bulls.

Naast NFT-projecten worden infrastructuur-apps en -tools ontwikkeld op de XRPL om extra middelen en ondersteuning te bieden aan de ontwikkelaarsgemeenschap. Dit omvat tokenisatie-infrastructuur en tooling, die kunnen helpen bij het maken en beheren van tokens op de XRP Ledger.

David Schwartz, CTO van Ripple, heeft verklaard dat de groei van NFT’s op de XRP Ledger een bewijs is van de veelzijdigheid en het innovatiepotentieel van het platform. Hij is van mening dat de XRPL uniek gepositioneerd is om de ontwikkeling van nieuwe use cases en toepassingen voor blockchain-technologie te ondersteunen en dat de groei van het NFT-ecosysteem op het platform nog maar het begin is.

Uitgelichte afbeelding van iStock, een grafiek van TradingView.comPlaats een reactie