XRP klaar voor Rallye omdat Ripple bullish is over uitbreiding van MENA


De XRP-prijs heeft de afgelopen twee jaar nogal ondermaats gepresteerd. Terwijl XRP met 90,04% is gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit van $3,40 op 6 januari 2018, laten Bitcoin (-75,76%) en Ethereum (-74,52%) aanzienlijk kleinere verliezen zien.

Een van de belangrijkste redenen hiervoor is waarschijnlijk de rechtszaak die tegen Ripple is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die voor veel onzekerheid heeft gezorgd bij beleggers. Bovendien hebben talloze beurzen XRP van de lijst gehaald of, zoals Grayscale, hun XRP-vertrouwen opgeheven. Een schikking met de SEC of een overwinning in de rechtbank van Ripple wordt daarom beschouwd als een extreem sterke katalysator voor de XRP-prijs.

Ripple breidt de acceptatie van OAO uit

Een andere reden om optimistisch te zijn, is echter de op XRP gebaseerde On-Demand Liquidity (ODL)-technologie van Ripple, die ook buiten de VS zwaar wordt toegepast. In een interview zei Navin Gupta, Ripple’s algemeen directeur voor Zuid-Azië en MENA, dat OAO is beschikbaar in markten die bijna 90% van de dagelijkse valutamarkt van $ 6 biljoen vertegenwoordigen.

Gupta merkte verder op dat er veel interesse is in op XRP gebaseerde technologie in de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA):

We hebben veel belangstelling gezien van instellingen in heel MENA om On-Demand Liquidity (ODL) te gebruiken ter ondersteuning van de overmakingsdiensten die zij aanbieden, en we hebben al lokale betalingsdienstaanbieders zoals Pyypl die de oplossing gebruiken om overmakingen tussen de VAE en andere landen over de hele wereld.

De leidinggevenden onthulden ook dat Ripple verdere groei in de regio verwacht, en voegde eraan toe; “[w]We hebben samenwerkingsverbanden met verschillende toonaangevende banken in de regio, waaronder met SABB in Saoedi-Arabië en QNB in ​​Qatar. We werken ook samen met lokale betalingsdienstaanbieders zoals Pyypl en LuLu Money, die de crypto-oplossing van Ripple gebruiken om wereldwijde bewegingen tussen verschillende valuta’s te vergemakkelijken.

Zoals Gupta ook opmerkte, is het totale betalingsvolume van RippleNet het afgelopen jaar met meer dan 15 miljard dollar gegroeid, terwijl het wereldwijde ODL-volume op jaarbasis negen keer is toegenomen. Met name in de Verenigde Arabische Emiraten vindt Ripple een open houding ten opzichte van het gebruik van cryptocurrencies voor geldovermakingen en schatkistbetalingen.

Meer recentelijk heeft Gupta opgemerkt dat traditionele financiële instellingen zich meer op hun gemak voelen bij het idee om crypto te adopteren. “Terwijl traditionele financiële instellingen trager zijn om te adopteren, ziet MENA zeker een toename van nieuwe diensten en acceptatie in de regio door zowel consumenten als bedrijven,” voegde hij eraan toe.

De XRP-prijs vandaag

Op het moment van schrijven handelde de XRP-prijs op $ 0,3339. Dit plaatst de prijs net boven het belangrijkste ondersteuningsniveau op $ 0,3333, waar het een bounce nodig heeft om te voorkomen dat het naar het volgende ondersteuningsniveau daalt op $ 0,3212. Positief is dat XRP-stieren de prijs boven $ 0,3548 moeten duwen om momentum op te bouwen.

XRP / USD, grafiek van 1 uur

Uitgelichte afbeelding van vjkombajn / Pixabay, grafiek van TradingView.com

Plaats een reactie