Xapo Bank wordt de eerste bank die Bitcoin Lightning-betalingen aanbiedtXapo werkt samen met Lightspark om haar klanten in staat te stellen bitcoin vrijwel onmiddellijk te verzenden naar elke leverancier die BTC via Lightning accepteert.

De door Gibraltar erkende privébank Xapo Bank werkt samen met Lightspark, de startup onder leiding van voormalig Facebook-cryptoleider David Marcus, om het Lightning Network te integreren en vrijwel directe bitcoin-betalingen voor zijn klanten mogelijk te maken.

Leden van de Xapo Bank kunnen nu kleine aankopen tot $100 USD doen bij elke leverancier die Lightning-betalingen accepteert, zonder hoge transactiekosten en lange wachttijden voor blockchain-bevestigingen. Door deze integratie wordt Xapo Bank de eerste private bank met volledige licentie die Lightning-betalingen aanbiedt.

Het Lightning Network maakt schaalbare betalingen mogelijk met miljoenen transacties per seconde over het netwerk, waardoor de tijdrovende en kostbare ervaringen worden verminderd waarmee gebruikers die voor kleine transacties in bitcoin betalen vaak worden geconfronteerd.

Seamus Rocca, CEO van Xapo Bank, zei met betrekking tot het partnerschap: “Door te integreren met het hyperefficiënte Lightning Network zijn we de eerste bank ter wereld die dit proces stroomlijnt en onze leden in staat stelt om kleine aankopen met Bitcoin te betalen zonder eerst naar USD moeten converteren.” Rocca voegde eraan toe dat Xapo Bank een jaarlijkse rentevoet van 4,1% op Amerikaanse dollars biedt en binnenkort tot 1% op Bitcoin zal aanbieden, dagelijks uit te betalen.

“We zijn verheugd om de eerste bank op het Lightning Network in staat te stellen directe, goedkope Bitcoin-betalingen aan haar klanten aan te bieden”, zegt David Marcus, mede-oprichter en CEO van Lightspark. “Xapo is een van onze vroege gesloten bètapartners geweest, en we zijn verheugd dat ze hebben gekozen voor de enterprise-grade oplossing van Lightspark om op betrouwbare wijze betalingen te verzenden en te ontvangen op het Lightning Network zonder alle complexiteit en operationele overhead die doorgaans gepaard gaat met het draaien van een node erop.”

Xapo Bank-leden kunnen betalen via het Lightning Network door bitcoin in de Xapo Bank-app te houden en een factuur te scannen en te betalen bij elke handelaar die Lightning-betalingen accepteert.

Het netwerk rekent een kleine vergoeding voor elke transactie en Xapo Bank heeft een vaste betalingsvergoeding vastgesteld voor 15 sats om leden te beschermen tegen het uitvoeren van transacties met hoge kosten.

Plaats een reactie