Westpac Verbod op betalingen aan Binance Crypto Exchange


In hun recente aankondiging heeft Westpac, de oudste bank in Australië, haar besluit onthuld om een ​​transactieblokkade te implementeren voor alle activiteiten met betrekking tot Binance, de populaire cryptocurrency-uitwisseling. Met een focus op beleggersbescherming wil WestPac zijn klanten beschermen tegen mogelijke oplichting en frauduleuze plannen, zoals vermeld in het officiële persbericht.

Om hetzelfde te bevestigen, kondigde de Australische divisie van Binance ook aan dat specifieke klanten beperkingen zouden ervaren in hun vermogen om geld te storten of op te nemen. Deze beperking is ontstaan ​​doordat een externe serviceprovider de services heeft beëindigd.

Binance ging naar sociale media om aan te kondigen dat gebruikers met onmiddellijke ingang geen Australische dollars meer zouden kunnen storten via bankoverschrijvingen vanwege de acties van betalingsprovider Cuscal.

Bovendien gaf Binance aan dat opnames tijdelijk zouden worden opgeschort zonder specifieke informatie te verstrekken over de tijdlijn voor hervatting.

Westpac had eerder een cryptovriendelijke houding aangenomen en rechtvaardigde deze stap door enkele van zijn bevindingen te benadrukken. Het onthulde dat accounts die verband houden met investeringen naar verluidt bijzonder kwetsbaar zijn voor oplichting, en een alarmerend derde van alle betalingstransacties wordt rechtstreeks naar crypto-uitwisselingen geleid.

Scott Collary, Westpac Group Executive of Customer Services and Technology, verklaarde:

Digitale uitwisselingen spelen een legitieme rol in het financiële ecosysteem. Maar sinds de opkomst van digitale valuta hebben we gemerkt dat oplichters steeds vaker buitenlandse beurzen gebruiken. Vaak ontdekken onze klanten pas dat ze zijn opgelicht nadat het geld het land heeft verlaten, waardoor herstel uiterst moeilijk wordt.

Tegenslag voor crypto-uitwisselingen die actief zijn in Australië

In combinatie met het door Westpac opgelegde verbod zijn er waarschuwingen geweest van de Australian Securities and Investment Commission (ASIC) met betrekking tot frauduleuze activiteiten, die een weerspiegeling zijn van een verhoogde en gecoördineerde inspanning van Westpac om uitbuiting op grotere schaal te bestrijden.

Het effectenteam van de bank heeft een aanzienlijk detectiepercentage van tot wel 60% aangetoond voor pogingen tot oplichting, en Westpac onderzoekt actief systeemupgrades om deze mogelijkheden verder te verbeteren.

Na te hebben bevestigd dat het maatregelen heeft genomen om bepaalde cryptocurrency-betalingen te blokkeren om verliezen door oplichting te minimaliseren, heeft Westpac geen specifieke details bekendgemaakt of de betrokken uitwisselingen geïdentificeerd.

Deze ontwikkeling markeert een nieuwe tegenslag voor de Australische activiteiten van Binance na de inlevering van haar licentie voor financiële diensten in april te midden van een lopend regelgevend onderzoek.

De combinatie van regelgevend toezicht en de recente beperking van betalingen draagt ​​bij aan de uitdagingen waarmee Binance op de Australische markt wordt geconfronteerd. Deze stap van WestPac om transacties met Binance te blokkeren, kan aanzienlijke gevolgen hebben voor andere beurzen die in Australië actief zijn.

Aangezien Binance in het verleden al een gespannen relatie met ASIC had, dient dit als een sterke waarschuwende boodschap voor de beurs en andere prominente crypto-serviceproviders in het land. De crypto-uitwisselingen zullen nu hun bedrijfsstrategieën opnieuw moeten beoordelen om hun duurzaamheid in de toekomst te waarborgen.

Bitcoin was geprijsd op $ 27.000 op de eendaagse grafiek | Bron: BTCUSD op TradingView

Uitgelichte afbeelding van UnSplash, grafiek van TradingView.com

Plaats een reactie