Welke cohorten verkopen en welke kopen?


On-chain analyticus Glassnode heeft uitgesplitst welke Bitcoin-cohorten zich hebben verzameld en welke het afgelopen jaar zijn gedistribueerd.

Bitcoin Whales gedistribueerde munten gelijk aan 60% van het gedolven aanbod in de afgelopen 12 maanden

Volgens gegevens van Glasnode, walvissen, mijnwerkers en de uitstroom van beurzen waren het afgelopen jaar de belangrijkste distributiebronnen. De relevante indicator hier zijn de “jaarlijkse absorptiepercentages”, die de jaarlijkse Bitcoin-saldoveranderingen van de verschillende cohorten op de markt meten en deze vergelijken met het aantal munten dat in deze periode is uitgegeven.

De “uitgegeven munten” verwijzen naar het totale bedrag dat BTC-miners ontvangen als blokbeloningen voor het minen van een blok. Deze nieuw geproduceerde munten moeten ergens heen, en dat is wat de jaarlijkse absorptiepercentages metriek probeert een beeld te schetsen van de BTC-aanvoerstroom.

De cohorten die Glassnode heeft overwogen, zijn de garnalen (investeerders met minder dan 1 BTC), krabben (tussen 1 en 10 BTC), walvissen (meer dan 1.000 BTC) en mijnwerkers. Daarnaast heeft het bedrijf ook gegevens opgenomen voor de “uitwisselingsuitstroom”, die het totale aantal munten meet dat uit de portefeuilles van alle gecentraliseerde beurzen is gehaald.

Nu, eerst, hieronder is een grafiek die laat zien welke van deze investeerdersgroepen een positief bedrag van de jaarlijkse muntuitgifte absorbeerden:

The value of the metrics seem to have been quite high in recent weeks | Source: Glassnode on Twitter

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, is het jaarlijkse absorptiepercentage van Bitcoin van de garnalen momenteel 107%, wat betekent dat deze investeerdersgroep het afgelopen jaar 107% van het totale aantal munten dat op het netwerk is uitgegeven, aan hun bezit heeft toegevoegd.

De waarde van de indicator was zelfs nog hoger voor de krabben, rond de 120%. Uit de grafiek blijkt dat de statistiek de afgelopen maanden een zeer snelle stijging heeft waargenomen, wat suggereert dat er veel accumulatie plaatsvond op de dieptepunten na de ineenstorting van de FTX.

Aangezien de bedragen die door deze cohorten zijn toegevoegd hoger zijn dan wat het netwerk het afgelopen jaar heeft uitgegeven, lijkt het redelijk om aan te nemen dat sommige groepen hun munten hebben uitgedeeld of verkocht om het verschil goed te maken. In onderstaande grafiek is weergegeven welke cohorten het afgelopen jaar distributiegedrag vertoonden.

Bitcoin-distributie

Looks like these metrics have been deeply negative recently | Source: Glassnode on Twitter

Het lijkt erop dat het jaarlijkse absorptiepercentage van de walvissen 60% onder water is, wat suggereert dat deze gigantische houders het afgelopen jaar munten hebben verloren die gelijk zijn aan 60% van de uitgegeven voorraad uit hun portemonnee.

Uitwisselingen verdeelden ook een enorme hoeveelheid Bitcoin, aangezien de waarde van de metriek 178% negatief was voor de uitstroom van de uitwisseling. Deze platforms zagen in deze periode grote opnames, deels vanwege de ineenstorting van FTX, waardoor BTC-houders zich meer bewust werden van de risico’s van het bewaren van hun munten in gecentraliseerde portemonnees. Dit leidde tot een massale migratie van de BTC die op gecentraliseerde entiteiten werd gehouden.

Gebruikers dragen grote hoeveelheden BTC over van beurzen om hun bezit in hardware-wallets in particulier bezit te houden. Hoewel niet weergegeven in de grafiek, vermeldt Glassnode in de tweet ook dat mijnwerkers 100% van de munten die ze hebben gedolven hebben verdeeld (wat betekent 100% van de uitgifte), plus nog eens 2% van hun bestaande reserves.

BTC-prijs

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $22.600, een stijging van 8% in de afgelopen week.

Bitcoin-prijsgrafiek

BTC continues to move sideways | Source: BTCUSD on TradingView

Uitgelichte afbeelding van Kanchanara op Unsplash.com, grafieken van TradingView.com, Glassnode.comPlaats een reactie