Web3-feiten scheiden van fictie: rapport


De term Web3 wordt vaak gebruikt als afkorting om de nieuwe fase van internet te bespreken. Het beschrijft het verlaten van het tijdperk van gecentraliseerde sociale media en enorme e-commerceplatforms en het bereiken van een utopie van door gebruikers gecontroleerde gegevens. Web3 is in informele zin gewoon een overkoepelende marketingterm die alles betekent dat crypto-aangrenzend is.

Om duidelijkheid over dit onderwerp te bieden, heeft het Cointelegraph Research-team een ​​nieuw rapport uitgebracht waarin de aard van het echte Web3 wordt beschreven. Deze belangrijke inzichten zijn van onschatbare waarde voor beleggers om feiten te onderscheiden van fundamentele misvattingen.

Het blockchain-web en het gedecentraliseerde web

Cointelegraph Research’s “Web3: marketingbuzz of technische revolutie?” maakt een duidelijk onderscheid tussen het “blockchain-web”, de integratie van blockchain-technologie in het web, en het gedecentraliseerde, toestemmingloze en betrouwbare alternatief van internet, bekend als het “gedecentraliseerde web”.

Download dit gratis rapport over de Cointelegraph Research Terminal.

Het blockchain-web heeft de groei bevorderd van de ecosystemen van niet-fungibele tokens, gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) en GameFi waarvan veteranen van de cryptoverse zich bewust zullen zijn. Idealiter missen deze ecosystemen een centrale autoriteit en wordt waarde ontleend aan het creëren van schaarse digitale activa. Het rapport legt uit hoe deze ecosystemen, met behulp van blockchain-technologie, kunnen overlopen naar de echte wereld en nieuwe efficiëntie kunnen brengen in traditionele industrieën.

Het gedecentraliseerde web probeert het oligopolie van websites voor het leveren van inhoud in de huidige Web2-wereld te doorbreken. Dit doel wordt bereikt door een nieuw web te bouwen rond het principe van decentralisatie door toestemmingloos te zijn (iedereen kan deelnemen) en vertrouwenloos te zijn (code die zo robuust is dat er geen externe autoriteiten meer nodig zijn).

Zijn we er al? Nee.

Er is nog een lange weg te gaan met betrekking tot de implementatie van de idealistische principes van decentralisatie in zowel het blockchain-web als het gedecentraliseerde web.

Het blockchain-web, dat bovenop de huidige internetinfrastructuur wordt gebouwd, vereist hostingdiensten om te communiceren tussen gebruikers en applicaties. Helaas wordt 60% van al deze knooppunten op Ethereum gehost op Amazon Web Services. Dit geeft één gecentraliseerde autoriteit de macht om een ​​meerderheid van het hele blockchain-web af te sluiten. Het rapport laat zien hoe zelfs DAO’s het probleem tegenkomen van een kleine groep walvissen die het stemrecht consolideren in combinatie met een lage gebruikersparticipatie.

Het gedecentraliseerde web is helaas niet veel beter, maar er is reden tot optimisme. Momenteel, geplaagd door de monopolies zoals Google, Amazon, Meta, Apple, Microsoft en Tencent, is er weinig decentralisatie wanneer gebruikers online gaan. Alternatieven die gebruikmaken van technologieën zoals gedistribueerde hashtabellen beginnen het echter mogelijk te maken om gedecentraliseerde versies van populaire applicaties te bouwen.

Het Cointelegraph Research-team

De onderzoeksafdeling van Cointelegraph bestaat uit enkele van de beste talenten in de blockchain-industrie. Door academische nauwgezetheid samen te brengen en gefilterd door praktische, zwaarbevochten ervaring, zetten de onderzoekers van het team zich in om de meest nauwkeurige, inzichtelijke inhoud beschikbaar op de markt te brengen.

Demelza Hays, Ph.D., is de onderzoeksdirecteur bij Cointelegraph. Hays heeft een team samengesteld van experts op het gebied van financiën, economie en technologie om de belangrijkste bron voor brancherapporten en inzichtelijke analyses op de markt te brengen. Het team gebruikt API’s uit verschillende bronnen om nauwkeurige, bruikbare informatie en analyses te bieden.

De meningen in dit artikel zijn alleen voor algemene informatieve doeleinden en zijn niet bedoeld om specifiek advies of aanbevelingen te geven voor een individu of voor een specifiek beveiligings- of beleggingsproduct.

Plaats een reactie