‘We hebben het verpest’ — Coinbase CLO reageert op verontwaardiging nadat uitwisseling Pepe in verband bracht met haatgroepen


Paul Grewal, chief legal officer van Coinbase, heeft zijn excuses aangeboden nadat de crypto-uitwisseling een e-mail had verzonden waarin de Pepe the Frog-meme werd bestempeld als een “haatsymbool” – een beweging die veel gebruikers ertoe bracht om op te roepen tot een boycot.

In een tweet van 11 mei zei Grewal dat Coinbase het “verprutst” had met het delen van informatie over de Pepe-meme, waaronder dat het door veel alt-right groepen was gecoöpteerd als een haatsymbool. Volgens de Coinbase CLO probeerde de uitwisseling “een op feiten gebaseerd beeld te geven van een trending topic” aan zijn gebruikers.

De prijs van de memecoin Pepe (PEPE) is de afgelopen 30 dagen aanzienlijk gestegen, tot een recordhoogte van ongeveer $ 0,000004 op 4 mei. Uitwisselingen waaronder Binance, OKX, MEXC Global, Bitget, Gate.io, Gemini en Huobi beursgenoteerde Pepe-handelsparen te midden van de online razernij. Veel gebruikers die op de verontschuldiging van Grewal reageerden, riepen Coinbase ook op om het token te vermelden.

Coinbase’s e-mail van 10 mei bracht veel Crypto Twitter-gebruikers ertoe om op te roepen tot een boycot van de uitwisseling, bewerend dat Pepe geen haatsymbool was voor leden van de ruimte. De hashtag #deletecoinbase was trending op Twitter nadat de pseudonieme gebruiker borovik.eth de Coinbase-e-mail had gepost.

Verwant: Directeuren van Coinbase bezoeken de VAE om het potentieel van een ‘strategische hub’ voor internationale operaties te testen

“Ik heb nooit de behoefte gevoeld om mijn Coinbase-account te verwijderen op basis van een slecht geïnformeerde kopieerpasta nieuwsbrief stagiair,” gezegd Twitter-gebruiker 6101.eth. “Ik waardeer echt alles wat CB doet voor de belangenbehartiging van crypto in de VS [I] want iemand hoopt op zijn minst een verontschuldigingsmail te zien met de juiste informatie die is verzonden.

Op het moment van publicatie was de PEPE-prijs ongeveer $ 0,0000013, een daling met meer dan 27% in de afgelopen 24 uur.

Tijdschrift: Crypto Pepes: Wat meme de kikker?Plaats een reactie