Wat is SingularityNET en waarom explodeert het AGIX-token met 116%?


De populariteit van kunstmatige-intelligentietoepassingen is gegroeid naarmate populaire platforms zoals SingularityNET en ChatGPT mainstream worden.

Met Microsoft investeren $ 10 miljard aan ChatGPT, we mogen verwachten dat AI-toepassingen de komende jaren meer mainstream zullen worden.

AGIX, het native token van SingularityNET, speelt hierop in, aangezien het sinds begin 2023 enorme winsten heeft geboekt. Volgens CoinGeckois het token de afgelopen week met 116% gestegen (op het moment van schrijven, vrijdag) met de grootste winsten in het tweewekelijkse tijdsbestek van 360%.

Wat is singulariteitNET?

SingulariteitNET is de eerste gedecentraliseerde AI-markt die bovenop de Cardano-blockchain is gebouwd. Het project is opgericht door Dr. Ben Goertzel, een cognitief wetenschapper en een van de leidende figuren in AI-onderzoek. Het project is ingesteld om een ​​AGI of een kunstmatige algemene intelligentie te creëren.

Image: SingularityNET/Twitter

Op het moment van schrijven bestaat het SingularityNET-ecosysteem uit 13 protocollen die in aanbouw zijn of al zijn geïmplementeerd als een volwaardig onderdeel van het ecosysteem.

Met de dag slimmer worden

On-chain ontwikkelingen zijn zeer optimistisch geweest voor het SingularityNET-ecosysteem. Volgens het recente ecosysteem blogpostkomt de reis van SingularityNET bij het creëren van een AGI met de dag dichterbij.

De ontwikkeling van de MeTTa, een aangepaste codeertaal die speciaal is gebouwd voor de doelstellingen van SingularityNET, is tot nu toe succesvol verlopen.

 Image: Thoughtworks Arts

De alfa-release van de codeertaal zal in 2023 gepaard gaan met de release van de Distributed Atomspace (DAS) kennisopslag.

Deze technologie zou de AGI in staat stellen om gegevens voor de lange termijn op te slaan. Deze ontwikkelingen op het gebied van AI zullen de creatie van SingularityNET’s AGI zeker vergemakkelijken.

Welke invloed hadden deze op AGIX?

Het native token AGIX van het ecosysteem is momenteel een van de meest bullish tokens op de markt. Vanaf zaterdag wordt AGIX verhandeld op $ 0,2139, een stijging van 32% in de afgelopen week, en geconfronteerd met afwijzing bij twee sterke weerstanden op $ 0,2362 en $ 0,2546.

De huidige rally van het token is onhoudbaar en bears zouden zijn steun $ 0,1404 opnieuw kunnen testen. Deze steun is wankel, aangezien elke doorbraak op dit niveau AGIX zou kunnen dwingen om op middellange termijn te dalen naar $ 0,0822.

AGIX/US Dollar trading at $0.2139 on the weekend chart | Chart: TradingView.com

Maar naarmate de tijd vordert, zouden investeerders en handelaren moeten kunnen observeren hoe AGIX zal reageren met de releases van cruciale componenten van SingularityNET’s AGI-ontwikkeling.

De investering van Microsoft in de ontwikkeling van ChatGPT zal de kunstmatige-intelligentietechnologie echter verder verankeren in de mainstream, waardoor de ontwikkeling van de AGI wordt gestimuleerd.

Met dit in gedachten zouden investeerders en handelaren kortetermijnvolatiliteit en verliezen moeten dragen voor mogelijke winsten op middellange termijn.

Uitgelichte afbeelding door VentureBeatPlaats een reactie