Wat is Litecoin? Het zilver onder de cryptocurrencies.


Litecoin is een kloon van bitcoin en is ook een digitaal betaalmiddel. Litecoin deelt dan ook veelal dezelfde eigenschappen als bitcoin. Zo is litecoin ook subanoniem, transparant, deelbaar, zijn er een maximaal hoeveelheid munten beschikbaar en is het decentraal. In de video “wat is Bitcoin” zijn deze eigenschappen in meer detail uitgelegd.

Litecoin heeft de code van bitcoin aangepast om een snellere variant van bitcoin te worden. Een van de kritieken is dat bitcoin te traag zou zijn om te dienen als een betaalmiddel en daarom is litecoin bedacht. Bitcoin wordt veelal vergeleken met goud en Litecoin met zilver. Om een goed beeld te krijgen van wat litecoin is moeten we dus eigenlijk een vergelijk maken tussen bitcoin en litecoin. Dit doe ik in deze video

Disclaimer: Ik ben geen professioneel adviseur en accepteer dan ook geen verantwoordelijkheid voor enige schade geleden door het kopen of verkopen van cryptocurrencies of andere financiële producten. De informatie is bedoeld als educatief en je moet altijd je eigen research doen voordat je financiële producten koopt of verkoopt. Wil je investeren zoek dan professioneel advies. Ik kan en mag geen persoonlijk financieel advies geven.

#litecoin #bitcoin #proofofstake of work #crypto #investeren #digitaalbetaalmiddel #blockchain

1 gedachte over “Wat is Litecoin? Het zilver onder de cryptocurrencies.”

  1. Hoi Simple Crypto
    Super uitleg. 🤗
    Zijn er nog meer crypto's zoals LiteCoin?

Reacties zijn gesloten.