Wanpraktijken makelaars: vette bonussen en vriendjespolitiek in 2022

laatste update: 09-2022


Het is bijna onmogelijk om een betaalbaar huis te kopen. Huizen zijn vaak al onder bod verkocht als ze op de huizensite Funda verschijnen. En in 70 procent van de gevallen wordt de vraagprijs vet overboden. Zonder aankoopmakelaar krijg je niet eens de kans op een bezichtiging en aankoopmakelaars verdelen onderling woningen. Welke rol spelen makelaars in deze oververhitte woningmarkt? Radar bezocht elf aankoopmakelaars met verborgen camera.

Onze ontdekkingen hebben veel reacties losgemaakt en nu gaat de politiek het onderzoeken. Dit hele verhaal wordt dus vervolgd. Blijf ons daarom via onderstaande kanalen:

De website:
Facebook:
Twitter:
Instagram:

Meld je ook aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Meld je aan voor het Radar Testpanel en geef je mening: l

30 gedachten over “Wanpraktijken makelaars: vette bonussen en vriendjespolitiek in 2022”

 1. kan dit niet gewoon uitgezonden worden op hart van nederland ofzo! of het nieuws.

 2. Grappig aan dit probleem is dat mensen vaak zeggen dat het aan de makelaars ligt als het gaat om verkoop zonder voorbehoud en overbieden maar ook vergeten dat de eigenaar altijd kan kiezen aan wie hij of zij het huis verkoopt. Net gelukkig een huis kunnen kopen maar ook zonder voorbehoud van alles want helaas anders red je het niet nu. Jammer maar het is helaas zo

 3. Ik heb een maand geleden een huis gekocht zonder aankoopmakelaar in een gewilde plek.
  Je moet je niet gek laten maken.
  De verkoopmakelaar is verplicht om het bod aan de verkoper te laten zien. En uiteindelijk gaat het 9/10 keer om de hoogste prijs + snelheid dat je erin kan.
  Je moet alleen er heel snel bij zijn als het op Funda komt, vaak zijn er nog een paar plekken voor mensen via Funda.

 4. Tuurlijk schopt NVM die makelaars niet uit de vereniging. Een makelaar betaald 15k entreegeld om mee te spelen in de NVM-pool en jaarlijkse een €500,- voor hercertificering. NVM is geen keurmerk, maar een broedplaats waar deze mensen samenkomen. Via NVM registers wordt notabene informatie doorgespeeld over prijzen en woning die op korte termijn op Funda komen.

 5. Weet er iemand of dit in België ook zo is? Heb ergens het gevoel dat het hier helemaal anders werkt, maar het kan natuurlijk ook wat beter verborgen zijn..

 6. ??Radar waarom geen info over HOE deze situatie is ontstaan? In 2010 is mInisterie van Volkshuisvesting gestopt te bestaan en verdeeld over Economische zaken en Binnenlandse Zaken. Meric Wiedass en Katja Mollengren hebben geen zeggenschap meer en mogen alleen (bouw) subsidie verstrekken: Privatisering = VOC schip= gefaald (daarom wordt dit overigens sinds 20 jaar wereldwijd terug gedraaid, NL wacht, maar ach NL is altijd de laatste met alles)

 7. Heel Nederland weet dat makelaars criminelen zijn. Banken zelfde verhaal. Wie niet???.? Heel Nederland is crimineel en corrupt… Politici ook

 8. Ze zijn erger dan maffia zwart op wit
  Antoinette Hertsenberg ik mag haar echt zo graag
  zo slim vrouw

 9. Maffia praktijken, pfff straks de markt instort , veel mensen hebben veel schulden veel succes , 2008 in loading… huizenmarkt is puur propaganda, ze willen mensen melken, wat een arrogante trut NVM…..

  VVD is het weer vergeten….

 10. Was net van plan om mijn huis te verkopen.. maar nee dankje! Blijf nog lekker wonen.. als ik dit zie

 11. Hele goede uitzending! veel dank! Maffia praktijken zijn het. De banken werken hier al decennia aan. Bereid je voor op roerige tijden.

 12. Ik heb zelf jaren bij de rabobank gewerkt bij huis en hypotheekadvies en deze makelaars zijn zo fout

 13. Meer van dit soort videos graag, ipv videos over bitcoin of gekreukelde vesten.

 14. Een hypotheekadviseur die de makelaar op de vingers tikt om vervolgens als hypotheekadviseur te gaan zeggen hoe een makelaar zijn werk moet doen?! En volgensmij verleggen wij het probleem van de woningtekorten bij de makelaar. Goed item jammer van de focus, dit had breder uitgediept kunnen worden.

 15. Makelaar lijkt mij ook een leuke baan later omdat ik wel goed kan praten en huizen interessant vind, maar stel het is een huis van 330 en jij biedt met makelaar 380(want er wordt nu erg overboden) en zonder makelaar 410 (bijvoorbeeld) dan is de kans dat de personen van 410 het krijgen toch wel groot mag ik hopen? Of gaan ze dan toch nog voor de makelaar?

 16. Welke rol spelen de taxateurs in dit verhaal? In het overgrote deel van de gevallen wordt de woning getaxeerd op de hoogte van de bieding, terwijl de taxatiewaarde enkele weken daarvoor (de taxatie in opdracht van verkoper) nog een stuk lager lag. Naar ik heb vernomen wordt de hogere taxatiewaarde door de taxateur gerechtvaardigd door te stellen dat er veel animo voor de woning was en de waarde hierdoor stijgt. Nog een reden waarom een woning laag op de markt wordt gezet; veel kijkers en geinteresseerden betekent een hogere waarde. Wat een verrot systeem. Je zou bijna vergeten dat wonen een recht is, geen luxe.

 17. Het zijn allemaal maffia praktijken stuk voor stuk,ik bood op een huis 379000,er moesten hele huis nieuwe ramen in waren lek,nieuwe badkamer, nieuwe keuken,nieuwe wc was hard nodig,maar ik vond het leuk huis ,ik bood 375000euro werd ik keihard uitgelachen, dus wat zei ik steek hem lekker in je reet dat huis!,wat een stelletje klaplopers!

 18. Je hebt ook zoals met mijn huis dat de makelaar zei weinig tot geen interesse. En later bleek dat zijn broer veel te goedkoop mijn. Woning kocht en daarna met vette winst had doorverkocht

 19. Ja die gasten moeten ze ook gewoon ritueel in de fik steken, wat een stelletje glibbers zeg 🤮

 20. De hele koopwoning markt is al decennia's naar de knoppen en de banken, gemeenten en overheid profiteren daar ook lekker van!
  Mafia praktijken.

 21. Wtf is met deze situatie alleen staand met 3 ton credit verdient deze boy 4200 tot 4700 netto.

 22. Makelaars zijn geld belust net zoals hypotheekadviseurs…..die verdienen bakken geld als je het per uur uitrekent

 23. Alle makelaars hebben goed geboerd afgelopen jaren tenkoste van zoveel kopers! Das de reden dat ik blijf wonen waar ik woon, al had ik ook een andere passende woning gewild. 😢

 24. makelaars zijn criminelrn die achter de tralies horen tezitten

 25. Ongelooflijk die makelaars het zijn gewoon mafia praktijken

Reacties zijn gesloten.