Wanneer Bitcoin kunstmatige intelligentie ontmoet: wakkere waanzin of ontwaakte geestelijke gezondheid?Dit is een hoofdartikel van Aleksander Svetski, auteur van “The UnCommunist Manifesto”, The Bitcoin Times en de “Remnant Series”, en hoofd groei en strategie bij Lucent Labs.

Ik weet het. Je Twitter-feed is waarschijnlijk verdronken in threads en tips van AI-broeders die 99 manieren hebben ontdekt waarop je elke week 99 uur kunt besparen met ChatGPT of een andere lijst met 99 AI-apps.

Ik ben er ook ziek van. Vertrouw me, vooral als je bedenkt dat de meeste van deze AI “experts” vorig jaar Web3 “experts” waren, het jaar ervoor NFT “experts” en daarvoor DeFi of crypto “experts”. Trendhoppen op zijn best.

Dat wil niet zeggen dat er hier geen waarde te vinden is. Ergens onder of achter het bijna oorverdovende geluid dat uit deze invloeden komt, is er een mogelijke paradigmaverschuiving en een echte reeks gebruiksscenario’s. We hebben er natuurlijk al wat gezien.

U kunt met deze modellen chatten om een ​​probleem te beredeneren, u kunt gedachten en ideeën samenvatten, correlaties tussen ideeën vinden, zoeken naar sommige informatie beter dan je zou kunnen met Google en, natuurlijk, meer taalkundig functionele chatbots bouwen. Misschien wel de beste use-case tot nu toe zijn de dev-assistant-tools, maar ik heb het gevoel dat we het ‘Uber-moment’ nog niet hebben gezien.

Er is ook – ergens onder en achter al het enge gepraat over kunstmatige algemene intelligentie (AGI) en de idiotie die wordt voorgesteld door bureaucraten en potentiële regelgevers – een meer mensgericht, mensverbeterend gebruik van deze tools.

Het idee van een gebruikersinterface in taal als de volgende stap na het tikken met de duim waaraan we de afgelopen tien jaar gewend zijn geraakt, is fascinerend, en waar we aan moeten denken, is hoe we van deze tools nieuwe “fietsen voor de geest” kunnen maken, zoals Steve Jobs zei over computers. Het is erg belangrijk dat we ons verzetten tegen doomer-verhalen die de wereld neigen naar “goedgekeurde AI” om te voorkomen dat dergelijke tools weer een aanhangsel van de staat worden.

In dit korte artikel wil ik het ideologische slagveld van AI en zijn relatie met Bitcoin onderzoeken. Er zijn enkele behoorlijk belangrijke gevechtslinies getrokken en we moeten ons er allemaal van bewust zijn.

Bitcoin blijft het belangrijkste ter wereld

Energie is nog steeds de valuta van het universum. Dat verandert niet en zal ook nooit veranderen. Met het risico te veel als een hippie te klinken: het is allemaal energie.

Mensen vergeten dat vaak, en deze recente AI-hypecyclus is daar een duidelijk voorbeeld van. De meeste mensen met wie je praat, zelfs overigens slimme mensen, denken dat AI het grootste ding is dat momenteel in de wereld gebeurt, en dat het de belangrijkste innovatie van de mensheid is.

Ik denk dat ze ongelijk hebben, in grote mate. Ze missen iets fundamentelers.

AI is een hulpmiddel. Als het goed wordt toegepast, is het een zeer effectief hulpmiddel. Maar hoe effectief een hulpmiddel ook is, het heeft energie nodig om te werken. Ja, het kan en zal verbeteren hoe we energie gebruiken en toewijzen, maar uiteindelijk is het een versterker. Een gereedschap. Een “motor”, om zo te zeggen.

Wat is Bitcoin?

Nou, Bitcoin wel leuk vinden energie. Voordat de Saylor-haters krijsen dat dat niet letterlijk klopt: ik weet het! Het is een metafoor, en naar mijn mening een nuttige. Het is nuttig omdat, net zoals we energie in wezen kunnen gebruiken om al het andere te meten, geld een maatstaf is die ons helpt (impliciet) rekening te houden met energie, tijd en materiële hulpbronnen.

Als we begrijpen dat Bitcoin op een voldoende lange tijdschaal (generatief gezien, niet beschavingsmatig) wordt gelddan is hier de waarheid die AI-mensen missen:

Bitcoin profiteert er allemaal van, omdat Bitcoin de basis is. Alles wat er gebeurt, elke technologie, elke tool, elke innovatie vergroot de totale Bitcoin-taart.

Dus laat het niet verdraaien: AI is groot, maar Bitcoin blijft koning.

Natuurlijk, in termen van financieel rendement, VC-geld en dergelijke, zullen AI-bedrijven waarschijnlijk zowel het bitcoin-rendement (op korte termijn) als het Bitcoin-bedrijfsrendement overtreffen, maar dat is te verwachten in een fiat-wereld waar hype prevaleert boven gezond verstand, en we ervaren abnormale cycliciteit.

AI maakt ook een soort renaissance door, dus er is veel geroezemoes. Dit zal na verloop van tijd stabiliseren en naarmate bitcoin de rekeneenheid wordt, ziet u, alle echt waarde gegenereerd door AI zal uiteindelijk toekomen aan bitcoin en bitcoin-houders.

Dus maak je geen zorgen als je FOMO voelt op AI. Maak je geen zorgen over het veranderen van je hele leven, want een ex-crypto die AI-expert is geworden, schreef een virale tweet waarin hij je vertelde over een nieuwe, generatieve AI-tool die sommige zal verouderen en andere megarijk zal maken.

Langzaam en gestaag blijft de race winnen. Bitcoin blijft koning.

AI is een versterker

Het tweede dat we ons moeten realiseren is dit: AI is net als de computer of welke andere technologie dan ook.

Het is een motor. Het is een versterker.

Het zal waanzin, domheid en leugens versterken, of het zal degelijkheid, gezond verstand en waarheid versterken.

Het kan worden gebruikt als een instrument voor controle en domheid, of het kan worden gebruikt als een instrument om jezelf te bevrijden van kleinigheden en om iemands intelligentie te vergroten.

De richting waarin we eindigen hangt uiteindelijk van jou af.

Welke tools gebruik je? Welke eis je? Welke ben je aan het bouwen? Welke steun jij?

Bedrijven als Snapchat bouwen AI-tools om je geest te infecteren met onzin:

Bron

OpenAI is druk bezig ChatGPT zodanig te bewaken dat het meer tijd besteedt aan verontschuldigen en moraliseren dan aan het beantwoorden van daadwerkelijke vragen.

Bard braakt eveneens hetzelfde soort afval uit, waarschijnlijk omdat het is gecastreerd door hulpmiddelen voor het verwijderen van vooringenomenheid en toxiciteitsfilters.

Deze domheden dienen alleen om het geaccepteerde denken en spreken van mensen te beperken, wat resulteert in een homogenisering van het denken. Dit kan twee effecten hebben. In het ergste geval leiden zogenaamde “veiligheidsproblemen” tot “goedgekeurde AI”, wat uiteindelijk leidt tot een internet dat toegankelijk is via chatfilters met goedgekeurde spraakvoorwaarden. Het alternatief is als we terugdringen en alternatieven bouwen. Hun onwetendheid wordt onze kans. Terwijl ze zich richten op wakker zijn, kunnen we nut en authenticiteit opbouwen.

Dat brengt me bij mijn laatste punt:

We zitten in een wereldwijde AI-wapenwedloop

De race gaat tussen twee versies van de wereld:

  1. Aan de ene kant hebben we ontwaakte, generalistische AI’s die iedereen moet gebruiken omdat nieuw gevormde regelgevende instanties ze “veilig” achten (zie het belachelijk idiote werk van Gary Marcus om zo’n wereldwijd comité op te richten).
  2. Aan de andere kant hebben we een toekomst van gedistribueerde, meer soevereine tools waaruit mensen kunnen kiezen, die de gebruiker beoordeelt op verdiensten die hij belangrijk acht.

Ik weet welke toekomst ik wil zien, en in plaats van aan de zijlijn te zitten klagen, werk ik aan het bouwen van alternatieve of parallelle oplossingen.

In een toekomstig artikel zal ik uitleggen waar ikzelf en een paar echt getalenteerde individuen aan hebben gewerkt. Een prachtig huwelijk van Bitcoin als middelpunt en Ai als motor.

Weet in de tussentijd dit: De gevechtslinies zijn getrokken.

Het is iris-scanning, centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s) zoals World Coin aan de ene kant, handig gerund door hetzelfde leiderschap als OpenAI, versus Bitcoin en kleinere, nauwkeurigere, gespecialiseerde en open-source taalmodellen aan de andere kant.

Bron

We moeten allemaal een keuze maken over het soort wereld waarin we willen leven. Ontwaakte waanzin of ontwaakte geestelijke gezondheid? Mainstream en algemeen, of lokaal en gespecialiseerd?

In mijn volgende stuk zal ik een mogelijke oplossing presenteren, of op zijn minst een weg vooruit. Denk tot die tijd diep na over wat ik heb gezegd. Laat je niet gek maken door alle hype. Blijf standvastig in je overtuiging, blijf waakzaam met de verhalen die worden gepusht en wees klaar voor het volgende gevecht – want het komt eraan.

Dit is een gastpost van Alexander de Groteoprichter van De Bitcoin-tijden En de Amber-app, auteur van “Het oncommunistische manifest“”Authentieke intelligentie‘ en de aankomende ‘Bushido Of Bitcoin’. Geuite meningen zijn volledig van henzelf en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs die van BTC Inc of Bitcoin-tijdschrift.Plaats een reactie