Walvissen gaan door met $ 1,4 miljard koopwoede


On-chain data tonen aan dat Bitcoin whales de afgelopen twee weken $1,4 miljard aan activa hebben verzameld, een teken dat bullish zou kunnen zijn voor de munt.

Bitcoin Whales voegde in twee weken tijd 70.000 BTC toe aan hun bezit

Zoals opgemerkt door een analist op Twitteren, vertonen BTC-walvissen de laatste tijd accumulatiegedrag. De relevante indicator hier is de “Bitcoin Supply Distribution”, een maatstaf van on-chain analysebedrijf Santiment die ons vertelt welke portefeuillegroepen op de markt op dit moment welk bedrag van de cryptovaluta in handen hebben.

Portefeuilles zijn onderverdeeld in deze groepen op basis van het totale aantal munten dat ze momenteel bevatten. Het cohort van 10-100 munten omvat bijvoorbeeld alle portefeuilles met een saldo van minimaal 10 en maximaal 100 BTC. De Supply Distribution-metriek voor deze specifieke groep zou dan het gecombineerde aantal munten tonen dat op dit moment in deze portefeuilles aanwezig is.

In de context van het onderhavige onderwerp is de portefeuillegroep van belang de 1.000-10.000 muntengroep. Hier is een grafiek die de trend in de leveringsdistributie voor dit Bitcoin-cohort in de afgelopen maand laat zien:

The value of the metric seems to have observed some rise in recent days | Source: Ali on Twitter

De portefeuillegroep van 1.000-10.000 munten is een belangrijk cohort voor BTC, omdat het adressen van de walvissen bevat. Aangezien de saldi van deze investeerders enorm zijn (de onder- en bovengrenzen van het bereik worden omgezet in respectievelijk $ 22,9 miljoen en $ 229 miljoen tegen de huidige wisselkoers), kunnen bewegingen van dit cohort soms zichtbare effecten hebben op de prijs van de cryptovaluta.

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, daalde de hoeveelheid Bitcoin die door de walvissen werd vastgehouden in december, wat suggereert dat deze gigantische houders toen hun munten verkochten. Begin dit jaar bereikte de maatstaf echter zijn dieptepunt en sindsdien vertoont dit cohort netto accumulatiegedrag.

Interessant is dat terwijl dit kopen van de walvissen heeft plaatsgevonden, de prijs van de crypto een scherpe stijging heeft waargenomen. Ongeveer vijf dagen geleden zag deze BTC-rally zijn eerste significante terugval en uit de grafiek blijkt dat deze investeerders deelnamen aan wat verkopen eromheen.

In de afgelopen dagen heeft de 1.000-10.000 BTC-portemonneegroep echter weer wat gekocht, aangezien hun aanboddistributiecurve opnieuw is gestegen. Na deze laatste accumulatie heeft BTC opnieuw een scherpe opwaartse trend te pakken, aangezien de prijs van de munt nu is gestegen tot bijna $23.000.

In totaal hebben deze walvissen de afgelopen weken voor meer dan $ 1,4 miljard aan munten aan hun bezit toegevoegd, waardoor hun totale bezit op 4,62 miljoen BTC ($ 105,8 miljard) komt.

BTC-prijs

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $22.900, een stijging van 10% in de afgelopen week.

Bitcoin-prijsgrafiek

Looks like the value of the crypto has been moving sideways just below the $23,000 level recently | Source: BTCUSD on TradingView

Uitgelichte afbeelding van Todd Cravens op Unsplash.com, grafieken van TradingView.com, Santiment.netPlaats een reactie