Waarom is de prijs van Litecoin vandaag gestegen?


Litecoin (LTC) kwam op 23 maart naar voren als een van de best presterende cryptocurrencies en overtrof daarmee zijn vooraanstaande rivalen Bitcoin (BTC) en Ether (ETH).

Litecoin trekt Bitcoin- en Ethereum-investeerders aan

De LTC-prijs steeg met 5,5% en bereikte een intraday-hoogtepunt van ongeveer $ 92,50. Ter vergelijking: de totale crypto-marktkapitalisatie (TOTAL) is met 2,25% gestegen tot $1,14 biljoen, waarbij BTC en ETH respectievelijk met 1,79% en 1,42% zijn gestegen.

De renteverhoging van de Federal Reserve met 25 basispunten (bps) op 22 maart lijkt de belangrijkste drijfveer te zijn achter Litecoin om zijn crypto-rivalen de afgelopen 24 uur te verslaan.

Met name de LTC-prijs steeg met meer dan 15% ten opzichte van BTC en ongeveer 14,5% ten opzichte van ETH sinds de aankondiging van de Fed.

LTC/ETH en LTC/BTC dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Een reden zou kunnen zijn dat Litecoin in maart relatief slechter presteerde dan de cryptocurrency-markt, met een daling van meer dan 6,5% van de maand tot heden (MTD) ten opzichte van de 9,35% winst van de cryptomarkt.

LTC/USD prijsprestaties maart vs. BTC/USD, ETH/USD en TOTAL. Bron: TradingView

Daarom zagen traders dit waarschijnlijk als een “buy the dip”-mogelijkheid voor Litecoin met meer opwaarts potentieel, vooral omdat er weinig tot geen andere opmerkelijke katalysatoren waren.

Walvisaccumulatie voorafgaand aan de halvering van Litecoin?

Ondertussen laten on-chain data een stijging zien van de Litecoin-voorraad van adressen met een saldo tussen 1 miljoen en 10 miljoen LTC in maart. Bovendien is het aanbodaandeel van adressen met een saldo tussen 100.000 LTC en 1 miljoen LTC gedaald.

Litecoin-voorraad in handen van adressen met 100.000 LTC tot 10 miljoen LTC. Bron: TradingView

Dit suggereert dat de walvissen met 10.000-1 miljoen LTC in maart Litecoin hebben verzameld om deel te nemen aan het cohort van 1 miljoen-10 miljoen LTC-houders.

Litecoin halveert euforie

Een halveringsgebeurtenis vindt plaats wanneer de beloningen voor het minen van nieuwe blokken worden gehalveerd.

Eerdere halveringen in Bitcoin- en Litecoin-markten gingen vooraf aan uitgebreide bullruns. Daarom zou de volgende Litecoin-halving, gepland voor augustus 2023, ook een vergelijkbare bullish uitkomst kunnen opleveren.

Onafhankelijke marktanalist Rekt Capital merkte op dat de euforie rond de Litecoin-halving handelaren mogelijk heeft beïnvloed om LTC te kopen in het licht van een “marktbrede dip”.

Wat biedt de toekomst voor de LTC-prijs?

Vanuit technisch oogpunt lijkt Litecoin klaar om de komende weken een prijscorrectie te ondergaan.

Gerelateerd: Ethereum staat voor dieptepunten in 6 maanden ten opzichte van Bitcoin – Zal de ETH-prijs zich herstellen?

Met name LTC/USD test zijn dalende trendlijnweerstand van meerdere maanden op een mogelijke terugval, vergelijkbaar met wat er gebeurde in mei en november 2021.

Een beslissende bearish omkering zou ertoe kunnen leiden dat LTC zijn vorige ondersteuningslijn test in de buurt van $ 47,50 als het neerwaartse doel, een daling van ongeveer 45% ten opzichte van het huidige prijsniveau.

LTC/USD wekelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Omgekeerd kan een uitbraak boven de dalende trendlijnweerstand de LTC-prijs naar de prijsklasse van $ 105-140 duwen.

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee en lezers moeten hun eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.Plaats een reactie