Waarom is de prijs van Ethereum (ETH) vandaag gestegen?


Het oorspronkelijke token van Ethereum, Ether (ETH), steeg naar drie weken durende hoogtepunten en sloot zich aan bij de bredere cryptocurrency-markt, evenals bij aandelen.

ETH-prijs stijgt naar hoogste punt in drie weken

Op 9 januari steeg de prijs van de ETH met 2,85% om voor het eerst in drie weken boven de $1.325 te komen, een belangrijk niveau dat het pad van het token naar $1.350 zou kunnen effenen als de eerdere prijsprestaties een indicatie zijn.

De kapitalisatie van de cryptomarkt steeg in dezelfde periode met 2,66% of $21,18 miljard.

ETH/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Afkoelende inflatie verhoogt de prijs van Ethereum

Beleggers haasten zich naar risicovollere markten vanwege tekenen van afnemende inflatie.

Met name op 6 januari toonde het rapport over niet-agrarische loonlijsten van het Amerikaanse ministerie van Arbeid een vertraging van de loonstijgingen, wat door marktwaarnemers werd geïnterpreteerd als een teken dat het agressieve beleid van de Federal Reserve de inflatie met succes heeft teruggedrongen.

Wat is de prijs in uw nationale valuta? Bekijk onze nieuwe cryptocurrency-calculator

Een dergelijk scenario zou de Fed ertoe kunnen aanzetten het tempo van haar renteverhogingen te vertragen, wat op zijn beurt bullish zou kunnen zijn voor crypto-activa zoals Ether.

De markt wacht nu op nieuwe gegevens over consumentenprijzen in de VS die op 12 januari worden verwacht. De cijfers zullen de toon zetten voor de tweedaagse bijeenkomst van het Federal Open Market Committee die op 31 januari begint. CME-gegevens tonen een marktconsensus voor een 50-75 basispunt renteverhoging in februari.

Ethereum-optiehandelaren zetten in op 160% ETH-rally

Nu macro-indicatoren op korte termijn bullish worden voor risicomarkten, hebben handelaren in Ethereum-opties vertrouwen gekregen in een mogelijke prijsrally in het eerste kwartaal van 2023.

Breng nu uw stem uit!

Met name de openstaande rente van Ethereum voor contracten die op 31 maart aflopen, is overwegend bullish, waarbij de meeste stakingsdoelen binnen het bereik van $ 3.500- $ 4.000 vallen, volgens gegevens die zijn bijgehouden door Glassnode.

Ethereum-opties openen rente op uitoefenprijs. Bron: Glassnode

De opwaartse vooruitzichten krijgen een verdere impuls van Jiang Zhuoer, de CEO/mede-oprichter van Bitcoin (BTC) mijnbouwdienst B.TOP, die gelooft Ether zou ergens tussen maart en mei 2023 permanent uit zijn huidige bodembereik breken, daarbij verwijzend naar zijn deflatoire aanbod in de afgelopen maanden.

Gerelateerd: De upgrade van Ethereum in Shanghai zou liquide staking-derivaten een boost kunnen geven – hier is hoe

“Kijkend naar de gegevens van Ethereum, was het inflatiepercentage 3,59% toen ETH in Proof-of-Work (POW) was. Het inflatiepercentage van Bitcoin is 1,72%”, schreef hij en voegde eraan toe:

“Zelfs na de bearmarkt, met de inactieve muntverbranding, is de ETH-inflatie zo laag als 0,01% […] Uit deze gegevens kan worden geconcludeerd dat de ETH-bullmarkt in een spiraalvormige deflatoire modus zal beginnen.”

Leveringssnelheid van Ethereum na de netwerkupgrade naar proof-of-stake (PoS). Bron: Ultrasound.Money

De Fed zou echter een aanhoudende daling van de inflatie moeten zien voordat ze een rem zet op haar renteverhogingen, waarschuwt Edward Park, chief investment officer bij het in Londen gevestigde Brooks Macdonald.

Als dat niet gebeurt, zou het risico-op-sentiment van investeerders weer kunnen temperen, waardoor Ether in een dergelijk scenario onder de $1.000 zou kunnen terugkeren, wat mogelijk een dubbele bodem vormt.

Dit artikel bevat geen beleggingsadvies of aanbevelingen. Elke investerings- en handelsbeweging brengt risico’s met zich mee en lezers moeten hun eigen onderzoek doen bij het nemen van een beslissing.Plaats een reactie