Waarom het handelsvolume van Bitcoin de afgelopen 7 dagen bleef stijgen


Bitcoin vertoont geen zwakte en de bullish trend lijkt klaar voor een verlenging in de komende dagen. Volgens een rapport van Arcane Research blijft de cryptocurrency de crypto-rally leiden nu instellingen terugkeren naar de ontluikende sector, wat meer kracht in de prijsactie steekt.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin tegen $22.900 met zijwaartse beweging in de afgelopen 24 uur. In de afgelopen week noteerde de BTC-prijs een 8%. Andere cryptocurrencies in de top 10 op basis van marktkapitalisatie boeken winst en bewegen mee met de benchmark-crypto.

BTC’s prijsontwikkeling naar boven op de daggrafiek. Bron: BTCUSDT-handelsoverzicht

Instellingen die nieuwe interesse tonen in Bitcoin

Volgens het rapport klom Bitcoin van zijn jaarlijkse dieptepunt door korte posities met een te grote hefboomwerking in te drukken. Hun liquidatie fungeerde als brandstof voor de huidige rally, waardoor marktmakers de prijzen naar eerder verloren terrein konden stuwen.

In het verleden, toen Bitcoin overleverage-posities innam, verzwakte de markt. Arcane Research merkte het tegenovergestelde op, de cryptocurrency blijft tekenen van kracht vertonen met een stijgend gemiddeld handelsvolume over 7 dagen.

Omgekeerd wijst dit op een piek in de speculatieve eetlust in de markt en kortetermijnondersteuning voor verdere waardering. Het Bitcoin-handelsvolume voor deze periode registreert een gemiddelde van $ 1 miljard per dag op handelsplatformen, met uitzondering van Binance. Laatstgenoemde boekte de afgelopen week $10 miljard aan handelsvolume.

Volgens het rapport:

De heersende hoge handelsvolumes geven aan dat de speculatieve eetlust is gegroeid. Terwijl een structurele short squeeze de kracht aanwakkerde, is het veelbelovend om te zien dat het momentum wordt ondersteund door een aanhoudend hoog spotvolume.

Bitcoin BTC BTCUSDT Grafiek 2 AR
Het totale handelsvolume van BTC volgt de prijsactie naar boven. Bron: Arcane Research

Naast het bovenstaande is Arcane Research optimistisch over de korte termijn van BTC vanwege een piek in institutionele interesse in de cryptocurrency. Deze stijging is duidelijk zichtbaar in de Chicago Mercantile Exchange (CME), zoals te zien is in de onderstaande grafiek.

Bitcoin BTC BTCUSDT Grafiek 3 AR
BTC’s Open Interesse in de stijging van de CME suggereert verdere winsten naarmate instellingen terugkeren naar de markt. Bron: Arcane Research

Op dit platform, de Open Interest, kenden de totale posities voor BTC-derivaten de afgelopen 7 dagen een stijging van 21%. Het rapport merkte op:

Positieve tendensen omvergeworpen door de groeiende relevantie van CME is een veelbelovende observatie in het licht van de belangrijke rol van CME in de prijsontdekking van BTC, en het suggereert dat institutionele stromen hebben bijgedragen aan de recente kracht.

Plaats een reactie