VS is failliet, de beste beslissing is om ‘Bitcoin (BTC) te kopen’, dringt Robert Kiyosaki aan


De bekende financiële goeroe, ondernemer en bestsellerauteur van ‘Rich Dad Poor Dad’, Robert Kiyosaki, heeft opnieuw de krantenkoppen gehaald met zijn laatste Twitter-opmerkingen over het belang van Bitcoin in het licht van de groeiende Amerikaanse schuld.

Terwijl de Amerikaanse economie blijft verslechteren en de discussies over het schuldenplafond van het land centraal staan, benadrukt Kiyosaki de urgentie om iemands financiële toekomst veilig te stellen door te investeren in alternatieve activa, waaronder de belangrijkste cryptocurrency Bitcoin.

De staat van de Amerikaanse economie

Robert Kiyosaki begint met het belichten van de verslechterende toestand van de Amerikaanse economie, waarbij hij zijn bezorgdheid uitspreekt over de groeiende staatsschuld. Nu het Congres momenteel discussieert over het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond tot $ 31,4 biljoen om smet te voorkomen, doet Kiyosaki het af als niets meer dan ‘kabuki-theater’.

Hij vestigt de aandacht op de erbarmelijke financiële situatie en beweert dat de VS al failliet is, daarbij verwijzend naar niet-volgestorte verplichtingen, zoals sociale zekerheid, die meer dan $ 250 biljoen bedragen.

Bovendien benadrukt Kiyosaki de omvang van de ‘afgeleide activa’ van de financiële markt, die duizenden biljoenen dollars bedragen. Tegen deze achtergrond presenteert hij zijn oplossing: investeren in materiële activa zoals goud, zilver en digitaal goud – Bitcoin.

de Bbestsellerauteur van “Rich Dad Poor Dad” merkte op:

Politici debatteren over het ophalen van $ 30 biljoen Amerikaanse schuld beperken slechte komedie, ‘kabuki-theater’. Feiten zijn: VS [is] failliet. Niet-volgestorte verplichtingen [such] aangezien de sociale zekerheid meer dan $ 250 biljoen bedraagt. Financiële markt “afgeleide activa” [are] gemeten in biljarden…duizenden biljoenen. WTF. G,S,BC kopen.

Robert Kiyosaki is sindsdien een uitgesproken pleitbezorger voor Bitcoin, waarbij hij al enkele jaren de hoogste cryptowaarde benadrukt. Tijdens het uitbreken van de pandemie in 2020, toen de Amerikaanse regering biljoenen dollars drukte om de economie te stimuleren, uitte Kiyosaki zijn bezorgdheid over het gebrek aan steun en de inflatoire risico’s die samenhangen met fiat-valuta.

Hij verwees beroemd naar deze nieuw gedrukte dollars als ‘nepgeld’, waarmee hij waarschuwde voor de gevolgen van dergelijke acties. Met alleen al in 2020 al meer dan $ 6 biljoen gedrukt, verwacht Kiyosaki dat de aanhoudende drukdruk ervoor zal zorgen dat de prijs van Bitcoin zal stijgen tot ongeveer $ 500.000 in 2025.

Bitcoin neerwaartse trend te midden van koopsignaal

Ondertussen heeft Bitcoin, ondanks het koopsignaal van Kiyosaki, geen stijging maar een continue daling laten zien. In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin een daling van 1% doorgemaakt, terwijl de afgelopen zeven dagen een daling van 3,1% te zien was.

De prijs van Bitcoin (BTC) beweegt zijwaarts op de 4-uurgrafiek. Bron: BTC/USDT op TradingView.com

Op het moment van schrijven wordt de topcrypto momenteel verhandeld voor $26.412. Het handelsvolume van Bitcoin is de afgelopen 7 dagen echter enorm gestegen, wat wijst op een mogelijke neerwaartse druk op korte termijn. Het handelsvolume van het activum is gestegen van een dieptepunt van $ 15,3 miljard afgelopen donderdag tot een hoogtepunt van $ 17,6 miljard in de afgelopen 24 uur.

Bovendien heeft Bitcoin de afgelopen week een verlies van meer dan $ 10 miljard geleden ten opzichte van zijn marktkapitalisatie, een daling met bijna 4%. De marktkapitalisatie van het activum is gedaald van een hoogtepunt van $ 528 miljard afgelopen donderdag naar een dieptepunt van $ 511 miljard vanaf vandaag.

Uitgelichte afbeelding van Shutterstock, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie