Voormalige Executive steunt rechtszaak tegen FTX Celebrity Promoters


Een voormalige FTX-regelgevende ambtenaar, Daniel Friedberg, is naar voren gekomen om de rechtszaak tegen de promotors van FTX-beroemdheden te steunen, wat de aantijgingen tegen de cryptocurrency-uitwisseling kracht bijzet.

Vanwege zijn kennis van de interne nalevingspraktijken van het bedrijf, is de beslissing van Friedberg om de juridische stappen te steunen een grote klap voor FTX.

Met name de wetpak begon half november vorig jaar, een paar dagen nadat de beurs was gesloten.

FTX-rechtszaak krijgt steun van voormalig directeur

Zoals blijkt uit het voorgestelde gewijzigde klachtgaf Friedberg het bewijs dat FTX-promotieactiviteiten vanuit Florida opdoken.

Daniel Friedberg was de compliance chief van de Amerikaanse tak van FTX en de chief regulatory officer van FTX.

Zijn bewijs zou dus de beweringen van de beklaagden kunnen ontkennen, waarin staat dat de activiteit van FTX geen verband houdt met Florida, inclusief de rechtbank in Miami.

Friedberg verwees ook naar de vice-president van de Amerikaanse tak van FTX, Avinash Dabir, en merkte op dat hij in Miami is gevestigd. Hij voegde eraan toe dat Dabir in 2021 operaties in de stad uitvoerde vanuit een FTX-kantoor.

Hij zei dat Dabir verantwoordelijk was voor het toezicht op FTX-merkambassadeurs, waarop de beklaagden geen uitzondering zijn.

De bekende merkambassadeurs waren komiek Larry David, Shaquille O’Nealeen voormalige basketbalspeler, gepensioneerde NFL-speler Tom Brady en FTX-oprichter Sam Bankman-Fried.

Andere promotors van beroemdheden zijn ondernemer Kevin O’Leary, Steph Curry, een basketbalster, met zijn team, de Golden State Warriors, en Brady’s ex-vrouw, model Gisele Bundchen.

Ondertussen zagen de class action-advocaten dat de verklaringen van Friedberg de beweringen van de beklaagden weerlegden.

Ze beweerden dat het onwaarschijnlijk is dat een dergelijke samenzwering uit Florida zou losbarsten, omdat de beurs pas in september vorig jaar van plan was uit te breiden naar Miami. Het was na de verhuizing naar Miami dat ze de promotionele overeenkomsten vaststelden.

In de tussentijd beoordelen de class action-advocaten van de rechtszaak het nieuwe bewijsmateriaal van de beklaagden om de zaak aan te passen.

Beroemdheden worden geconfronteerd met rechtszaken wegens misleidende cryptoaanbevelingen

Verschillende crypto-aanbevelingen voor beroemdheden hebben vaak belandde in rechtszaken. Dit gebeurt wanneer misleidende verklaringen over het potentiële rendement, de veiligheid of de legitimiteit van een cryptocurrency ervoor zorgen dat beleggers financiële verliezen lijden.

Bovendien kan het goedkeuren of promoten van niet-geregistreerde effecten zonder te voldoen aan de effectenwetgeving juridische gevolgen.

Een voorbeeld is de geval tussen de SEC en Jake Paul, Lindsay Lohan en enkele andere beroemdheden over het niet onthullen van een betaalde crypto-promotie.

Afgezien hiervan kunnen beroemdheden onbewust of opzettelijk deelnemen aan pump-and-dump-regelingen, kunstmatig prijzen verhogen door middel van promotie en vervolgens hun bezit verkopen, wat kan leiden tot beschuldigingen van effectenfraude.

FTT-token groeit met meer dan 1% op de grafiek l Bron: Tradingview.com

Als zodanig moeten beroemdheden hieraan voldoen relevante regelgeving om juridische geschillen te voorkomen en investeerders te beschermen.

– Uitgelichte afbeelding van Pexels, grafiek van Tradingview.comPlaats een reactie