Voormalig CTO van Coinbase wedt $ 2 miljoen dat Bitcoin binnen 90 dagen $ 1 miljoen zal bereiken


Balaji Srinivasan, een voormalige CTO van Coinbase, heeft een weddenschap van $ 2 miljoen geplaatst dat Bitcoin binnen 90 dagen de prijs van $ 1 miljoen zou bereiken. Deze weddenschap was een reactie op financieel expert James Medlock die een weddenschap van $ 1 miljoen voorstelde dat de VS ondanks de recente ineenstorting van de banken in het land niet in hyperinflatie zouden komen.

Bitcoin zal binnen 90 dagen $ 1 miljoen bereiken, zegt Balaji

In een Twitter-thread op 17 maart legde Balaji zijn mening uit en waarom hij de weddenschap voorstelde. Hij beweert dat de huidige banksituatie vergelijkbaar is met de financiële crisis van 2008, maar deze keer hebben centrale bankiers, banken en toezichthouders gelogen tegen alle dollarhouders en spaarders. Volgens de belegger ging de bankencrisis verder dan fractionele reserves, aangezien banken op markt-tot-marktbasis niet genoeg middelen hebben om opnames te dekken.

Balaji beweert ook dat banken de crash zagen aankomen, maar door toezichthouders werden toegestaan ​​hun letterlijke insolventie te verbergen totdat het een groot probleem werd. Onder verwijzing naar de beproevingen van voormalig FTX-topman Sam Bankman-Fried, voegde hij eraan toe dat banken een soortgelijk systeem hebben toegepast om deposito’s van klanten te gebruiken om te investeren in dubieuze obligaties.

Verwante lectuur: Handtekeningbankkopers moeten alle crypto-bedrijven opgeven, zegt FDIC

”Ze gebruikten allemaal de deposito’s om de ultieme shitcoin te kopen: langlopende US Treasuries. En ze kregen allemaal tegelijkertijd rekt, op dezelfde manier, omdat ze hetzelfde activum kochten van dezelfde verkoper die het tegelijkertijd devalueerde: de Fed,” zei Balaji.

Maar dat is niet alles. Balaji beweert dat de huidige bankencrisis zal leiden tot wat hij ‘hyperbitcoinisatie’ noemt, een fenomeen waarbij de wereld Bitcoin redenomineert als digitaal goud, vergelijkbaar met het model dat vóór de 20e eeuw werd gebruikt met fysiek goud. Hij voegde eraan toe dat individuen, bedrijven en grote fondsen zoals soevereine landen de komende weken Bitcoin zullen kopen om zich in te dekken tegen hyperinflatie.

Balaji schildert een grimmig beeld en gelooft dat hyperinflatie snel zal optreden zodra dollarhouders beseffen dat de Fed heeft gelogen over hoeveel geld er op de banken staat. Onder verwijzing naar een grafiek van de waardevermindering van USD/BTC op lange termijn, gelooft de analist dat er de komende weken een aanzienlijke daling zal plaatsvinden.

Balaji is van mening dat de USD een langdurige afschrijving heeft laten zien aan BTC en dat dit zal doorgaan @source Twitter/balaji

Balaji besluit door te zeggen dat hij voor de weddenschap $ 2 miljoen naar USDC zal overmaken. Dit wordt opgesplitst in een weddenschap van $ 1 miljoen met Medlock en $ 1 miljoen met een andere persoon. “Voorwaarden van de weddenschap: idealiter kan iemand een slim contract opzetten waarbij BTC binnen 90 dagen meer dan $1 miljoen waard is, en dan win ik. Als het binnen 90 dagen minder dan $ 1 miljoen waard is, krijgt de tegenpartij de $ 1 miljoen in USD’, stelde hij voor.

Verwante lectuur: Bitcoin-prijs nadert $ 28.000 terwijl BTC naar het hoogste niveau sinds juni raast

Arthur Hayes, de voormalige CEO van BitMex, is het er ook mee eens dat BTC $1 miljoen zou kunnen bereiken. Hayes getweet “BTC = $1 miljoen”, met een screenshot van een Bloomberg-artikel dat het besluit van China om de reserve repo rate (RRR) te verlagen, meldde.

Crypto-gemeenschap heeft gemengde reacties

Het is niet verwonderlijk dat de weddenschap van Balaji gemengde reacties opriep van de cryptogemeenschap. Hoewel enkelen geloven dat zijn overtuiging juist zou kunnen zijn, is de meerderheid bereid zijn weddenschap aan te gaan. De prijs van Bitcoin ligt momenteel rond de $27.000 op het moment van schrijven.

BTC is ingesteld om de weerstandsniveaus van $ 28k te testen
BTC is ingesteld om de weerstandsniveaus van $ 28k @source Tradingview te testen

Uitgelichte afbeelding van Unsplash, grafieken van Tradingview en TwitterPlaats een reactie