volgende Crypto Exchange op het randje? Huobi-geruchten intensiveren


Meerdere geruchten rond Huobi en zijn vermeende “schaduweigenaar” Justin Sun voeden momenteel de vrees dat een andere crypto-uitwisseling een bankrun kan meemaken. Volgens gegevens van Nansen heeft de op de Seychellen gevestigde beurs Huobi de afgelopen 24 uur een aanzienlijke toename van de netto-uitstroom gezien.

$ 60,9 miljoen van de $ 94,2 miljoen aan netto-uitstroom vorige week vond alleen op de laatste dag plaats. De beste opnames zijn voornamelijk in USDT, USDC en ETH uit portefeuilles met hoge saldi. DefiLlama meldt dat op 15 december de crypto-uitwisseling een instroom van $ 87,9 miljoen zag. Sindsdien is er in totaal 204,65 miljoen dollar naar buiten gevloeid.

Een blik op Huobi’s reserves laat echter zien dat de ‘calls’ voor een bankrun erg voorbarig zijn. Volgens NansenVolgens de gegevens van de crypto-uitwisseling heeft de crypto-uitwisseling $ 2,8 miljard aan klantgelden, dus de huidige uitstroom kan als marginaal worden beschouwd.

Huobi reserveert volgens Nansen

Crypto Community speculeert over evenementen

Zoals Nansen schrijft, zijn de toegenomen opnames mogelijk veroorzaakt door geruchten dat Huobi “in realtime aan het smelten is, mogelijk samen met het fortuin van Zijne Excellentie Justin Sun.”

Eerst de Chinese journalist Collin Wu gemeld op 30 december dat Justin Sun’s Huobi-crypto-uitwisseling alle eindejaarsbonussen verlaagde, zich voorbereidde om zijn team te decimeren van 1.200 mensen naar 600-800, en de salarissen van senior executives verlaagde, volgens verschillende insiders.

Op 4 januari tweette Wu dat de HR-afdeling van Justin Sun met alle Huobi-medewerkers heeft gecommuniceerd om de betaling van salarissen te wijzigen van fiatgeld in USDT/USDC. Werknemers die dit niet accepteren, moeten worden ontslagen. De verhuizing leidde tot massale protesten van sommige werknemers.

In een tweet meldde een Chinese Twitter-gebruiker dat Sun alle interne communicatiekanalen voor werknemers heeft afgesloten en werknemers de toegang tot de kanalen heeft ontzegd om de opstand te onderdrukken. Volgens hem is het heel goed mogelijk dat interne medewerkers in opstand komen en de activa van gebruikers direct weggooien, of dat programmeurs backdoor trojans installeren.

“Dergelijke incidenten hebben zich het afgelopen jaar voorgedaan op verschillende crypto-uitwisselingen”, verklaarde de gebruiker en waarschuwde dat “degenen die geld op Huobi hebben, dit snel moeten opnemen, en degenen die geen geld hebben, moeten de Huobi-app verwijderen om dit te voorkomen. van automatisch worden bijgewerkt naar een versie van een Trojaans paard.”

Een al lang bestaande kritiek op Huobi zijn zijn reserves. Van alle topbeurzen vertrouwt Huobi het meest op zijn eigen tokens om zijn reserves aan te duiden. Ongeveer 50% van zijn reserves bestaan ​​uit HT (31,41%) en Tron (17,26%), wat bepaalde herinneringen aan FTX en FTT oproept.

Ook zorgwekkend is dat Huobi 81% van de circulerende voorraad van HT in handen heeft (131,6 miljoen van de 162,2 miljoen). Mike Alfred, raad van bestuur bij Iris Energy Eaglebrook Advisors merkte op als volgt:

Huobi’s schaduweigenaar is Justin Sun. Justin Sun is misschien wel de meest grillige miljardair in crypto. Justin heeft miljarden dollars aan stablecoins door de ruimte gestuurd, ook in en uit Binance. Er is iets enorms aan de hand. Trek alle munten terug van niet-gereguleerde beurzen.

Justin Sun heeft zich ook uitgesproken en ontkende de ontslagen bij Huobi in een interview met de SCMP van Hong Kong. In een Twitter-thread verzekerde Sun vandaag ook de veiligheid van de crypto-uitwisseling.

Ondertussen staan ​​de prijzen van de exchange token en Tron (TRX) onder druk. In de afgelopen 24 uur is HT op een gegeven moment bijna 11% gedaald, maar slaagde erin om terug te stuiteren (-0,6%) en handelde op $ 4,68 op het moment van schrijven. TRX is 7,7% gedaald en kwam uit op $ 0,05048.

TRX USD cryptoprijs
TRX / USD, 1-daagse grafiek

Uitgelichte afbeelding van Pandaily, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie