Vitalik dumpt $ 700.000 aan shitcoins waar hij nooit om heeft gevraagd


Mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, is begonnen met het verkopen van shitcoins en heeft bijna $ 700.000 aan tokens geruild die eerder naar hem waren gedropt voor Ether (ETH).

Volgens Etherscan loste een portemonnee van Buterin op 7 maart 500 biljoen SHIKOKU (SHIK) voor 380,3 ETH ($ 595.448), bijna 10 miljard Cult DAO (CULT) voor 58,1 ETH ($ 91.021) en 50 miljard Mops (MOPS) voor 1,25 ETH ($ 1.950).

Een screenshot van tokentransacties uit de portemonnee van Vitalik. Bron: Etherscan

Vanwege de lage liquiditeit van de tokens hadden de verkopen een enorm effect op hun prijzen. De grootste prijsdaling van de tokens was SHIK, die een daling van 86% registreerde na de verkoop van Buterin volgens CoinMarketCap-gegevens.

De totale circulerende voorraad van SHIK is 1 biljard, waarbij de 500 biljoen die voorheen in handen was van Buterin 50% van de huidige voorraad vertegenwoordigt.

In mei 2021 startte de mede-oprichter van Ethereum een ​​soortgelijke offload-verkoop van tokens zoals Shiba Inu (SHIB) en Dogelon Mars (ELON), wat resulteerde in prijsdalingen van respectievelijk 40% en 90%.

Verwant: Ethereum-prijsactie en derivatengegevens bevestigen dat beren momenteel de controle hebben

Terwijl sommigen binnen de cryptocurrency-gemeenschap gedeeld hun frustratie over het besluit van Buterin om te verkopen, gezien het buitensporige effect dat het had op de tokens, suggereerden anderen dat het werd ingegeven door de fiscale implicaties van het ontvangen van airdrops, die in de meeste landen onderworpen zijn aan inkomstenbelasting.

Buterin bevestigde dat hij de portemonnee in 2018 bezat tweeten nadat hij werd beschuldigd van het oppotten van 75% van de voorraad Ether met mede-Ethereum-medeoprichter Joe Lubin tijdens de pre-mining-verkoop van het token.Plaats een reactie