Vitalik Buterin roept FTX op voor deugdsignalering: ‘verdient wat het krijgt’


De plotselinge val van FTX maakte duidelijk dat er nieuwe hervormingen nodig zijn om de fondsen van beleggers te beschermen tegen manipulatie en misleiding. De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, gelooft dat wat FTX deed een grotere fraude was in vergelijking met de beruchte instortingen van de berg Gox en Terra (LUNA).

Buterin was van mening dat mensen die de ecosystemen van Mount Gox en LUNA runden er vaag uitzagen en niet te hard hun best deden om zichzelf genoeg wit te wassen om de perspectieven van investeerders te veranderen. Aan de andere kant zei Buterin dat “FTX het tegenovergestelde was en volledige nalevingsdeugdsignalering deed.”

Terwijl deugdsignalering betrekking heeft op de praktijk van het publiekelijk demonstreren van iemands goede karakter, toonde Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao teleurstelling in FTX voor het verduisteren van gebruikersgelden, wat volgens hem de industrie een paar jaar terug heeft gezet in termen van wettelijke acceptatie en mainstream adoptie.

Gezien de negatieve impact veroorzaakt door FTX’s wangedrag, Buterin spraken tegen FTX-CEO Sam Bankman-Fried:

“SBF, de publieke figuur verdient, wat het krijgt en het is zelfs gezond om een ​​goede dunking-sessie te hebben om belangrijke gemeenschapswaarden opnieuw te bevestigen.”

Echter, gezien hun lange kennis, geloofde Buterin dat Sam, als persoon, liefde en steun verdiende, en voegde eraan toe: “Ik hoop dat hij vrienden en familie heeft die hem dat kunnen geven.”

Niet iedereen was echter bereid om wat speling te besparen voor de geplaagde ondernemer. Dogecoin (DOGE) maker Billy Markus geloofde dat SBF ook wat gevangenisstraf verdiende – een standpunt dat resoneerde met kleine investeerders die onlangs hun geld verloren.

Verwant: Sam Bankman-Fried is ‘onder toezicht’ in Bahama’s, op zoek naar vluchten naar Dubai

Om te voorkomen dat zich een FTX-achtige situatie voordoet, is de cryptogemeenschap proactief begonnen met het controleren van de koude opslagfondsen en is begonnen om opheldering te eisen voor de anomalieën in de keten.

Meest recentelijk twijfelde de gemeenschap aan de bedoeling van Crypto.com om 320.000 ETH over te zetten van een interne koude portemonnee naar Gate.io. Kris Marszalek, CEO van Crypto.com, verduidelijkte echter dat het geld per ongeluk naar een op de witte lijst geplaatst adres op Gate.io was gestuurd dat eigendom was van Crypto.com.

“Als een exchange grote hoeveelheden crypto moet verplaatsen voor of nadat ze hun wallet-adressen hebben gedemonstreerd, is dat een duidelijk teken van problemen. Blijf weg,” waarschuwde CZ.Plaats een reactie