Vitalik Buterin biedt lessen voor crypto in de nasleep van de ineenstorting van FTXMede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft zich uitgesproken in de nasleep van de ineenstorting van de FTX en geeft zijn mening en enkele positieve punten van een van crypto’s grootste Black Swan-evenementen.

In een Bloomberg-interview van 20 november zei Buterin dat de ineenstorting van FTX lessen bevat voor het hele crypto-ecosysteem.

Hij erkende dat de onderliggende stabiliteit van het gedistribueerde grootboek en de technologie die de crypto-activa-economie aandrijft, niet ter discussie staat. Het probleem in dit geval (en enkele daarvoor) waren mensen, niet technologie.

Buterin bestempelde de ineenstorting van de FTX ook als een “enorme tragedie”, maar voegde eraan toe dat het de positie van velen in de Ethereum-gemeenschap met betrekking tot centralisatie opnieuw bevestigt:

“Dat gezegd hebbende, velen in de Ethereum-gemeenschap zien de situatie ook als een bevestiging van dingen waar ze al die tijd in geloofden: gecentraliseerd alles is standaard verdacht.”

Hij voegde eraan toe dat dit ethos het vertrouwen in open en transparante code omvat boven mensen. In het weekend plaatste Buterin een gids voor het hebben van een “veilige CEX” met bewijs van insolventie.

Hij zei dat in plaats van alleen te vertrouwen op “fiat-methoden”, zoals overheidslicenties, auditors, corporate governance en achtergrondonderzoeken van mensen die uitwisselingen runnen, de uitwisselingen “cryptografische bewijzen zouden kunnen creëren die aantonen dat de fondsen die ze op de keten aanhouden voldoende zijn om de hun verplichtingen jegens hun gebruikers.”

De problemen voor FTX zouden zijn voortgekomen uit het gebruik door de beurs van klantendeposito’s voor andere doeleinden. Nadat eerder deze maand een grote toestroom van opnameverzoeken naar de beurs kwam, kon de beurs niet aan de opnamevraag voldoen met de huidige liquiditeit.

Verwant: FTX-fiasco betekent komende gevolgen voor crypto in Washington DC

Vitalik Buterin is niet de enige marktleider die zich onlangs uitsprak over de gevolgen van FTX. Op 17 november zei Binance-CEO Changpeng Zhao gezegd dat hoewel regulering noodzakelijk is, het belangrijker is dat spelers in de industrie het goede voorbeeld geven.

Tijdens de Fintech Summit 2022 in Indonesië zei Zhao dat de hele FTX-sage de crypto-industrie waarschijnlijk met “een paar jaar” zal hebben vertraagd en dat regelgevers de industrie waarschijnlijk “veel, veel harder zullen onderzoeken, wat waarschijnlijk een goede zaak is. om eerlijk te zijn.”Plaats een reactie