Vinteum kondigt Bitcoin Utreexo Grant aan – Bitcoin MagazineVinteum, een Braziliaanse non-profitorganisatie die zich toelegt op het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling van Bitcoin, heeft zijn tweede subsidieontvanger voor protocolontwikkeling aangekondigd, volgens een release die naar Bitcoin Magazine is gestuurd.

Davidson Souza ontvangt de tweede subsidie ​​van Vinteum om implementaties te kunnen blijven leveren die wallets toelaten aan de Rust Utreexo-bibliotheek. Vervolgens zal Souza de bibliotheek integreren met Spiral’s Bitcoin Development Kit (BDK). Daarnaast zal Souza bitcoin-verbeteringsvoorstellen (BIP) ontwikkelen rond de implementaties, helpen bij de ontwikkeling van protocollen en bijdragen aan andere projecten zoals Rust Bitcoin.

Utreexo is een hash-accumulator voor Bitcoin die oorspronkelijk werd voorgesteld door Tadge Dryja, co-auteur van de Lightning Network-whitepaper. De hash-accumulator is bedoeld om te dienen als een alternatieve database die wordt gebruikt om een ​​niet-uitgegeven transactie-output (UTXO) weer te geven. Met de alternatieve dataset kunnen knooppunten informatie met betrekking tot UTXO’s verkrijgen en verifiëren. Door dit te doen, biedt de informatie die aan knooppunten wordt verstrekt, schaalbaarheidsvoordelen door de hoeveelheid opslag die volledige knooppunten nodig hebben te verminderen zonder iets te veranderen aan de beveiliging van het Bitcoin-protocol. Het proces kan het runnen van een knooppunt ook goedkoper maken, de eerste blokdownloads versnellen en worden gebruikt als een orakel voor UTXO-sets voor verschillende projecten.

Souza woonde aanvankelijk enkele onofficiële Venteum-seminars bij, wat leidde tot zijn betrokkenheid bij Summer of Bitcoin, waar hij zijn toekomstige mentor Calvin Kim ontmoette, een begunstigde van Bitmex. Kim begon Souza te begeleiden om de Go Utreexo-bibliotheek naar Rust te porteren, zodat iedereen Utreexo-bewijzen met Rust-code kan valideren.

“Davidson presteerde sterk tijdens het Summer of Bitcoin-programma, demonstreerde zijn kennis van Bitcoin op protocolniveau en was productief in het begrijpen en implementeren van de Utreexo-algoritmen”, aldus Kim.

Vinteum werd in augustus gelanceerd met de missie om open-sourceontwikkelaars op te leiden en te financieren voor het Bitcoin-ecosysteem in Brazilië. De non-profitorganisatie kondigde bij de lancering de eerste begunstigde aan, Bruno Garcia, die zich ook bij de groep voegde als een van de oprichters.

Plaats een reactie