Vertrouwde derden zijn veiligheidslekken – Bitcoin MagazineHet onderstaande is een direct fragment van Marty’s Bent Issue #1283: “Vertrouwde derden zijn beveiligingslekken.” Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

De besmettingsgebeurtenis die het grootste deel van 2022 heeft voortgesleept, lijkt Genesis Trading en haar moedermaatschappij, Digital Currency Group (DCG), materieel te beïnvloeden. Het is duidelijk geworden dat Genesis niet het beste due diligence-proces had bij het verstrekken van leningen aan tegenpartijen, omdat ze dit jaar twee negencijferige leningen moesten afschrijven tot nul nadat ze geld hadden uitgeleend aan Three Arrows Capital en Alameda Research.

Het gat dat deze slechte leningen in de balans van Genesis achterlieten, dwong het bedrijf om opnames stop te zetten en de legitimiteit van de Grayscale Bitcoin Investment Trust (GBTC) – een subbedrijf van Genesis – begint in twijfel te worden getrokken. Om het erger te maken, het lijkt erop dat Genesis $ 1,1 miljard aan DCG heeft uitgeleend via een niet eerder bekendgemaakte promesse. Velen geloven dat Genesis en DCG nu beide ten onder dreigen te gaan. Dit zou verklaren waarom DCG zich de afgelopen dagen heeft ingespannen om $ 1 miljard aan noodfondsen op te halen. De dingen lijken behoorlijk afschuwelijk.

Als DCG en zijn subbedrijven ten onder gaan, zijn we waarschijnlijk terug in de donkere hoek van het internet en bespreken we de ondergang van bedrijven die ten onder gingen vanwege hun blootstelling aan Genesis en hun afhankelijkheid van DCG als kapitaalondersteuner. Het besmettingsgebeuren gaat door!

Dit voortdurende treinwrak in slow motion biedt iedereen die in staat is om weg te kijken de kans om een ​​zeer belangrijke les te internaliseren: vertrouwde derde partijen zijn veiligheidslekken. Iedereen die lang genoeg in de buurt van Bitcoin is geweest, heeft deze les tot in detail uitgelegd gekregen. Het is de reden waarom Bitcoin in de eerste plaats bestaat. Het vertrouwensprobleem is het eerste probleem dat Satoshi Nakamoto uitlegt nadat hij een link naar v0.1 van de Bitcoin-software heeft gedeeld in de e-mail die hij naar de mailinglijst van de P2P Foundation schreef toen hij het project in 2009 lanceerde.

“Het kernprobleem met conventionele valuta is al het vertrouwen dat nodig is om het te laten werken. De centrale bank moet worden vertrouwd om de valuta niet te verlagen, maar de geschiedenis van fiat-valuta’s staat vol met schendingen van dat vertrouwen. We moeten erop kunnen vertrouwen dat banken ons geld vasthouden en elektronisch overmaken, maar ze lenen het uit in golven van kredietbellen met nauwelijks een fractie in reserve. We moeten hen onze privacy toevertrouwen, erop vertrouwen dat identiteitsdieven onze rekeningen niet leeg laten lopen. Hun enorme overheadkosten maken microbetalingen onmogelijk.” — Satoshi Nakamoto

Het is ongelooflijk dat een hele industrie gebaseerd op vertrouwen is opgebouwd rond een tool die is gemaakt om het volledig uit de vergelijking te verwijderen. De besmettingsgebeurtenis van dit jaar maakt duidelijk dat veel mensen geen acht hebben geslagen op de waarschuwing van Nakamoto. Veel mensen, inclusief je oom Marty, hebben anderen zo heftig mogelijk gewaarschuwd om niet te interageren met gecentraliseerde uitwisselingen die beweren je bitcoin veiliger te kunnen houden dan jij, geldschieters die beloven je rendement te geven als je ze toestaat uit te lenen uw bitcoin en financiële producten die zichzelf op de markt brengen als geweldige manieren om bitcoin-blootstelling te krijgen zonder het “gedoe” van daadwerkelijke interactie met het protocol. Daarom bestaat dit vod; “Marty’s Bent” begon als een manier om jullie freaks te leren hoe Bitcoin werkt, waarom het belangrijk is en wat je kunt doen om de kracht van deze revolutionaire technologie te realiseren door het correct te gebruiken.

Velen hebben het advies ter harte genomen, maar vele anderen niet – zoals blijkt uit de populariteit van BlockFi, FTX, Genesis, GBTC en dergelijke. Het niet opvolgen van de waarschuwing heeft ertoe geleid dat in een tijdsbestek van een paar weken tientallen miljarden dollars aan waargenomen waarde zijn verdampt. Mensen worden nu wakker en ontdekken dat de bitcoin waarvan ze dachten dat ze die bezaten, nooit heeft bestaan ​​of is verkwist door een derde partij die ze vertrouwden – een erg dure les.

Het stof dwarrelt momenteel nog rond winden die turbulenter lijken te worden, maar uiteindelijk zal het bezinken. Als dat het geval is, geloof ik dat de winnaars die aan de andere kant uitkomen, degenen zijn die acht hebben geslagen op de waarschuwing dat “vertrouwde derden beveiligingslekken zijn” en vertrouwenloosheid in hun productstapel implementeren. Vooral degenen die financiële diensten en producten willen aanbieden met bitcoin. De winnende bedrijven zullen degenen zijn die leren gebruik te maken van de oorspronkelijke eigenschappen van Bitcoin, met name de mogelijkheid om multisig-portemonnees te bouwen. Het tijdperk van het geven van uw bitcoin aan een bedrijf dat u op bitcoin gerichte financiële diensten levert zonder multisig-oplossingen, zou ten einde moeten komen. Er is geen reden voor Bitcoiners om te interageren met de black-box-oplossingen die tot nu toe de markt hebben gedomineerd.

De toekomst van financiële producten op een bitcoin-standaard zijn multisig-quorums die het risico verdelen onder belanghebbenden die verschillende sleutels beheren. Er zijn al bedrijven die de markt de standaard hebben gegeven voor veilige en verantwoorde producten die gebruikmaken van multisig-quorums. Bitcoiners moeten er zeker van zijn dat als ze hun bitcoin als onderpand gebruiken om dollarliquiditeit te ontvangen via een leningproduct, ze hun bitcoin daadwerkelijk terugkrijgen wanneer ze hun lening afbetalen. Multisig-quorums waarmee de persoon die de lening aangaat een sleutel in het quorum heeft, bieden deze zekerheid. Aangezien de lener een sleutel heeft in het 2-van-3 multisig-quorum, hebben ze inzicht in de portemonnee die hun onderpand in bewaring geeft. Ze kunnen er zeker van zijn dat hun sats niet opnieuw worden gehypothekeerd en dat ze er zullen zijn aan het einde van de lening wanneer alles is afbetaald en hun onderpand weer in bewaring wordt gegeven. Dit is iets moois. Sterker nog, het is revolutionair.

Dit is de toekomst van financiën. Het is niet de visie van “DeFi”, zoals naar voren gebracht door de gedegenereerden die een token-ruileconomie creëren in het land van shitcoins. Het is een gedistribueerd risico over verschillende tegenpartijen die gebruikers zekerheid bieden en single points of failure elimineren. De bedrijven die dit internaliseren en deze toekomst tot stand brengen, gaan winnen.Plaats een reactie