Verleden, heden en toekomst met Tony Spilotro


2022 loopt ten einde en onze medewerkers van NewsBTC besloten deze Crypto Holiday Special te lanceren om wat perspectief te bieden op de crypto-industrie. We zullen met meerdere gasten praten om de hoogte- en dieptepunten van dit jaar voor crypto te begrijpen.

In de geest van de klassieker van Charles Dicken, “A Christmas Carol”, zullen we crypto vanuit verschillende invalshoeken bekijken, kijken naar het mogelijke traject voor 2023 en raakvlakken vinden tussen deze verschillende opvattingen over een industrie die de toekomst van financiën zou kunnen ondersteunen.

Spilotro: “Als ontluikende technologie is crypto in het verleden niet zo gevoelig geweest voor rate cycling. Maar aangezien het een groter deel van het financiële systeem is geworden, volgt het nu meer de regels van dat systeem dan de gemeenschap zou willen.

We sluiten deze serie af met een in-house gast, onze Editorial Director, Tony Spilotro. Toegewijd aan het verspreiden van kennis en hulpmiddelen voor iedereen die wil luisteren, houdt Tony de markt in de gaten door kritisch denken te bevorderen, tegen de massa in te gaan en een methodische handelsbenadering te ontwikkelen.

Spilotro: “Ik ben ervan overtuigd dat de reguliere media het vreselijk bij het verkeerde eind hebben. In feite is de “tijdschriftomslagindicator” een van de meest bewezen manieren om toppen en bodems op de aandelenmarkt te kiezen.

Tony is een voorstander van de Elliot Wave-theorie, die het prijstraject van Bitcoin en crypto sinds het begin van de jaren 2010 perfect beschrijft. De markt staat op het punt een kritieke weg in te slaan, maar in welke richting? Dit is wat hij ons vertelde:

Vraag: Wat is het belangrijkste verschil voor de cryptomarkt van vandaag in vergelijking met Kerstmis 2021? Afgezien van de prijs van Bitcoin, Ethereum en anderen, wat veranderde er van dat moment van euforie in de eeuwige angst van vandaag? Is er sprake van een afname in adoptie en liquiditeit? Zijn de basisprincipes nog geldig?

A: Het grootste verschil tussen vandaag en toen zijn de macro-omstandigheden en de geldstroom. De verkrapping door de Fed deed zijn werk en vatte als het ware de koe bij de horens. Ned Davis Research had een regel, “Vecht niet tegen de Fed” en die is het afgelopen jaar bewezen. Als ontluikende technologie is crypto in het verleden niet zo gevoelig geweest voor rate cycling. Maar aangezien het een groter deel van het financiële systeem is geworden, volgt het nu meer de regels van dat systeem dan de gemeenschap zou willen. De industrie werd de afgelopen maanden zwaar getroffen door het domino-effect, versterkt door de ineenstorting van LUNA en het FTX-fiasco. Maar Bitcoin en sommige andere cryptocurrencies voelen fundamenteel sterk aan. Gezien hoe moeilijk het is voor veel aandelen, is het opmerkelijk hoe goed zo’n speculatieve activaklasse standhoudt. Mijn geloof in Bitcoin is niet aan het wankelen gebracht, maar zal zoals alles zijn eb en vloed van investeerdersenthousiasme blijven hebben.

V: Wat zijn de dominante verhalen achter deze verandering in marktomstandigheden? En wat zou het verhaal vandaag moeten zijn? Wat zien de meeste mensen over het hoofd? We zagen een grote cryptobeurs ontploffen, een hedgefonds waarvan men dacht dat het onaantastbaar was, en een ecosysteem dat een financiële utopie beloofde. Is Crypto nog steeds de toekomst van financiën, of moet de gemeenschap een nieuwe visie nastreven?

A: Voor mij drijft de tijd de verhalen. De markt zal een verhaal vinden wanneer de tijd rijp is. Het laatste verhaal was Bitcoin als inflatiehedge en het presteerde vreselijk tijdens de hoogste inflatie in jaren. Verhalen zijn heel vaak vals – maar we trappen er allemaal keer op keer in. Het volgende verhaal zal waarschijnlijk overdreven euforisch zijn en resulteren in de uiteindelijke vernietiging ervan wanneer het sentiment tij keert. Ik kom nog een keer op een paar dingen. Crypto is een ontluikende technologie waarbij we nog maar net de oppervlakte hebben bekrast van wat mogelijk is. Zelfs het internet is nog vroeg ontworpen in vergelijking met het snelwegsysteem of de spoorwegen. Crypto is in vergelijking daarmee een pasgeborene. Net als het internet ervoor, is het gemakkelijker om het slachtoffer te worden van meer marktsentiment en verhalen wanneer mensen het niet volledig begrijpen. De dotcom-bubbel is een goed voorbeeld. Net als alle andere keren dat Bitcoin dood werd verklaard, doet het niets anders dan de niet-gelovigen eruit schudden en degenen opzuigen die bereid zijn te geloven. Helaas denk ik niet dat er een financiële utopie in het verschiet ligt, maar dat Bitcoin onze beste keuze wordt om eigendomsrechten boven waarde te behouden. Ik denk dat het de digitale versie van geld in de matras wordt.

Vraag: Als je er een moet kiezen, wat was dan volgens jou een belangrijk moment voor cryptovaluta in 2022? En zal de industrie de gevolgen ervan voelen in 2023? Waar zie jij de branche de komende kerstdagen? Zal hij deze winter overleven? Mainstream verklaart opnieuw de dood van de industrie. Zullen ze het eindelijk goed doen?

A: Het belangrijkste moment voor crypto in 2022 was de FTX-situatie, hoewel je zou kunnen beweren dat dit nooit zou zijn gebeurd zonder de LUNA-instorting die eraan voorafging. Ik denk dat de industrie de gevolgen van de gevolgen voor de komende jaren en daarna zwaar voelt. Er zou een ingrijpende regulering moeten komen, waardoor veel shitcoins van het bestaan ​​​​weggevaagd worden. Er zullen regels worden opgesteld zodat geen enkel bedrijf kapitaal kan ophalen a’la FTT-tokens. Sommige innovaties zullen verstikken, vooral rond DeFi en Ethereum. Schaarste en sterkere basisprincipes van netwerkgebruik zullen loskoppelen van de rest van crypto. Ik ben er zeker van dat de reguliere media het vreselijk bij het verkeerde eind hebben. In feite is de “tijdschriftomslagindicator” een van de meest beproefde manieren om toppen en bodems op de aandelenmarkt te kiezen. Wanneer reguliere media er zwaar over beginnen te berichten, is er meestal sprake van een extreem sentiment.

Vraag: Wat was de beste indicator om naar te kijken in 2022 en welke indicatoren houdt u bij voor 2023? We weten dat u veel van uw analyses hebt gebaseerd op de Elliot Wave-theorie; wat kunnen marktpartijen volgens deze theorie volgend jaar verwachten?

A: De beste indicator voor 2022 was de wekelijkse Ichimoku-cloud. Op het moment dat BTCUSD uit de Ichimoku-wolk viel, was het licht uit voor stieren en volgde een diepe daling. Toegegeven, dit gebeurde nadat Bitcoin wat in waarde was gedaald – het was de bevestiging dat de bull run al een tijdje voorbij was. Ik had hier meer gewicht aan moeten hechten, vooral nadat ik had gezien hoe Bitcoin zich gedroeg na het verlies van de cloud in maart 2020. Elliott Wave Theory komt overeen met prijspatronen waar het publiek niet vaak naar op zoek is – zoals zigzaglijnen of flats – met prijsextremen en, nog belangrijker, extreme sentimenten.

Ik ben over het algemeen een grote tegendraadse en ik heb de bijnaam Tony “The Bull”, dus ik leun in het algemeen bullish op BTC. Als de menigte bearish is, voel ik me veiliger om bullish te zijn en vice versa. Dat gezegd hebbende, ik ben optimistisch over BTC voor een laatste rally. Ik heb de afgelopen 1-2 jaar aan posities opgebouwd in afwachting van wat naar mijn mening een schokkende golf 5 zal zijn voor Bitcoin en de totale crypto-marktkapitalisatie.

De prijs van BTC beweegt zijwaarts op de daily chart. Bron: BTCUSDT-handelsoverzicht

Net als iedereen weer bullish wordt en we belachelijke nieuwe hoogtepunten hebben bereikt, zal ik Tony “The Bull” tijdelijk met pensioen gaan en me wenden tot de grootste beer in crypto – omdat dit volgens mij de grote finale voor een tijdje is.Plaats een reactie