Vergelijking van de prestaties van Blue Chip NFT’s met topcryptocurrencies


Het is geen geheim dat de bearmarkt elk deel van de crypto-industrie heeft beïnvloed. Door de aanval zijn zowel de belangrijkste cryptocurrencies als de NFT’s drastisch gedaald ten opzichte van hun recordhoogtes in 2021, en worden ze nu verhandeld voor een klein percentage van deze waarde. Sommigen hebben echter beter gepresteerd dan anderen. In dit rapport bekijken we zowel de beste NFT’s (Blue Chips) als de beste cryptocurrencies per marktkapitalisatie en zien we hoe goed ze hebben gepresteerd in vergelijking met elkaar.

Blue Chip NFT’s versus. Topcryptovaluta’s

Als we het hebben over blue-chip NFT’s, zijn ze vrij gemakkelijk te herkennen. Dit zijn de NFT’s die een hoge waarde hebben weten te bereiken en hun waarde hebben weten te behouden zonder wilde fluctuaties. In zekere zin hebben ze de neiging om te werken zoals de top 10 cryptocurrencies die een betere kans hebben gehad om hun waarde vast te houden.

Als we nu kijken naar blue chips zoals Bored Ape Yacht Club (BAYC) en Cryptopunks, hebben ze veel van hun hoogtepunt gedumpt. BAYC handelt momenteel bijvoorbeeld op $ 103.000 na een piek boven $ 460.000, wat neerkomt op een daling van 77% ten opzichte van het hoogste punt ooit. Evenzo heeft de prijs van Cryptopunks een daling van 75% geregistreerd na het bereiken van een gemiddelde prijs van ongeveer $ 400.000 tot de huidige prijs van iets meer dan $ 100.000.

Anderen, zoals Moonbirds en CloneX, hebben nog erger geleden en daalden respectievelijk 94,6% en 94,1% ten opzichte van hun recordhoogtes aller tijden. In sommige gevallen zagen veel van deze collecties ook verkopen die veel hoger waren dan hun gemiddelde prijzen, wat een nog hoger procentueel verlies zou betekenen als de hoogste verkopen zouden worden gebruikt.

Omgekeerd leken de beste cryptocurrencies op de markt beter te hebben gepresteerd. Een blik op de huidige prijs van Bitcoin in vergelijking met de hoogste prijs aller tijden laat een daling van 59,51% zien, volgens gegevens van Messari. Ethereum daarentegen is met 64,19% gedaald.

BTC down 59% from November 2021 all-time high | Source: BTCUSD on TradingView.com

Vergeleken met de top 2 NFT-collecties BAYC en Cryptopunks, doen de cryptocurrencies het qua prijs eigenlijk beter. Er is ook het feit dat cryptocurrencies veel liquider zijn in vergelijking met NFT’s, dus hun handelsvolume is veel hoger.

Als het er echter op aankomt te beslissen welke van deze twee activaklassen hun waarde het beste zal behouden in de volgende bullmarkt, valt nog te bezien. Zowel NFT’s als cryptocurrencies deden het ongelooflijk goed in de laatste bullmarkt en hebben er veel ogen en interesse in.

NFT’s zien ook minder deelname, aangezien het totale aantal nieuwe adressen dat NFT’s gebruikt daalde van 81.590 eind februari tot minder dan 6.000 adressen eind maart. Ondertussen hebben digitale activa zoals Bitcoin en Ethereum een ​​stijging gezien in hun handelsvolume en gebruik.

Het nummer van transacties op het Ethereum-netwerk bereikte een nieuw hoogtepunt in één maand, terwijl de aantal adressen met meer dan 0,1 BTC volgens gegevens van Glassnode boekten ze op hun balans een nieuw record.

Volgen Beste Owie op Twitter voor marktinzichten, updates en af ​​en toe een grappige tweet… Uitgelichte afbeelding van Nas Academy, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie