Veelhoek stijgt met 3% in de afgelopen 24 uur doordat walvissen MATIC kopen


Polygon is de afgelopen 24 uur met 3% gestegen, aangezien uit gegevens blijkt dat Ethereum-walvissen dit nieuwe jaar MATIC hebben gekocht.

500 grootste Ethereum-walvissen hebben MATIC in hun top 10 gekochte lijst

2022 was een rampzalig jaar voor Polygon-investeerders, aangezien de cryptocurrency het jaar afsloot met verliezen van meer dan 70%, maar de munt heeft een optimistischer begin van 2023 gehad.

Op het moment van schrijven handelt MATIC rond de $0,7795, een stijging van 3% in de afgelopen 24 uur. Hier is een grafiek die de trend in de prijs van het activum over de afgelopen vijf dagen laat zien:

Looks like the value of the crypto has seen some surge in the past day | Source: MATICUSD on TradingView

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, begon Polygon het jaar met een nieuwe opwaartse trend. Omdat MATIC echter wat verliezen zag in de laatste dagen van 2022, staat de cryptovaluta nog steeds 3% in het rood in termen van rendement over de afgelopen zeven dagen, aangezien de stijging van vandaag nog niet genoeg is geweest om die verliezen te compenseren.

De reden achter deze laatste stijging van de prijs van de munt kan te wijten zijn aan de koopdruk van de Ethereum-walvissen. Volgens gegevens van de crypto whale tracker-service Walvisstatistieken, verzamelden de 500 grootste ETH-walvissen Polygon tijdens het nieuwe jaar toen het token in hun top 10 van meest gekochte munten terechtkwam. Andere munten die door dit cohort zijn opgekocht, zijn Shiba Inu (SHIB), Curve DAO-token (CRV) en WETH (Wrapped Ether).

Ook bevatten de statistieken van vandaag van de top 100 Ethereum-walvissen MATIC, waarbij de munt hun 5e meest gekochte token in de afgelopen 24 uur is.

Dit betekent dat Ethereum-walvissen tot nu toe constant Polygon hebben opgepikt in de eerste twee dagen van het jaar.

Polygon heeft in 2022 niet veel ontwikkelaarsactiviteit waargenomen

Hoewel de accumulatie van de walvissen zeker een bullish signaal is voor de prijs van MATIC, is er ook wat negatief nieuws voor de crypto. Het on-chain analytics-bedrijf Santiment onlangs vrijgelaten de top 10-lijst voor crypto’s op basis van ontwikkelaarsactiviteit, en Polygon staat er als laatste op.

De “ontwikkelaarsactiviteit” hier is een maat voor de gemiddelde hoeveelheid werk die ontwikkelaars hebben gedaan aan de openbare Github van een project. Hoge activiteit van ontwikkelaars toont toewijding van hen om door te gaan met het toevoegen en verbeteren van functies aan het project, wat helpt de munt op de lange termijn te laten groeien.

Aangezien MATIC ver achterloopt op Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) in deze statistiek, kan er op de lange termijn een effect zijn op de prijs, tenzij de activiteit natuurlijk dit jaar weer aantrekt.

Uitgelichte afbeelding van Todd Cravens op Unsplash.com, grafiek van TradingView.comPlaats een reactie