USDC stuitert terug naar $ 1-koppeling na aankondiging van de Fed


Circle’s stablecoin USD Coin (USDC) klimt terug naar zijn $ 1-koppeling na bevestiging van CEO Jeremy Allaire dat zijn reserves veilig zijn en dat het bedrijf nieuwe bankpartners in de rij heeft staan ​​voor ‘banking morgenochtend open’.

Volgens CoinGecko-gegevens is de USDC de afgelopen 24 uur met 3,3% gestegen om op het moment van schrijven op $ 0,99 te zitten.

USDC-prijsgrafiek. Bron: CoinGecko

De prijs daalde in het weekend tot slechts $ 0,87 te midden van zorgen over $ 3,3 miljard aan USDC-reserves die worden aangehouden bij Silicon Valley Bank (SVB), die op 10 maart werd gesloten door het California Department of Financial Protection and Innovation.

Circle heeft ook een niet nader genoemd bedrag aan reserves in het onlangs failliete Silvergate.

In een Twitter-thread van 12 maart prees Allaire de Amerikaanse regering en de Federal Reserve voor hun financieringsprogramma van $ 25 miljard om banken in liquiditeitsproblemen, zoals de SVB, te ondersteunen:

“100% van de USDC-reserves zijn ook veilig en we zullen onze overdracht voor het resterende SVB-geld naar BNY Mellon voltooien. Zoals eerder gedeeld, zullen de liquiditeitsoperaties voor USDC morgenochtend worden hervat bij het openen van de bank.”

Allaire voegde eraan toe dat Circle na de implosie van crypto-vriendelijke Signature Bank op 12 maart niet langer in staat is om USDC-munten en -aflossingen via SigNet te verwerken, en dat het bedrijf tijdelijk “zal vertrouwen op schikkingen via BNY Mellon”.

De CEO schetste echter dat het in dit opzicht snel zal gaan, aangezien hij onthulde dat Circle “een nieuwe partner voor transactiebankieren op de markt brengt met geautomatiseerde munting en inwisseling, mogelijk al morgen.”

De verklaring van Allaire en de aankondigingen van de Federal Reserve werden gevolgd door een aanzienlijke stijging van de activaprijzen over de hele linie, met een totale crypto-marktkapitalisatie van meer dan $ 1 biljoen na de scherpe daling tot $ 961 miljard op 11 maart.

Activa zoals Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Cardano (ADA), Polygon (MATIC) en Solana (SOL) hebben de afgelopen 24 uur met 10,6%, 11,4%, 12,3%, 11,7% en 15,1% gepompt alleen.

Dit is met name ondanks het instorten van de Signature Bank.

Signature werd gezien als de laatste crypto-vriendelijke bank in de VS na de sluiting van Silvergate en SVB, en het is nu onduidelijk wat de belangrijkste op- en afritten van het bankieren naar crypto zijn.Plaats een reactie