USDC Issuer Circle plant investeringen in Circle Reserve Fund te midden van bearish markt


De USDC-uitgever is begonnen met het investeren van geld in zijn CRF (Circle Reserve Fund) om ervoor te zorgen dat houders hun munten kunnen inwisselen wanneer ze willen.

Veel cryptobedrijven hadden in 2022 te maken met problemen als gevolg van de marktcrash. Sommigen krimpen in, terwijl anderen faillissement aanvroegen. Over het algemeen voelde de hele markt de impact van de crypto-winter, en investeerders verloren ook miljarden kapitaal.

Als gevolg hiervan nemen degenen die de crash hebben overleefd maatregelen om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. Bovendien streven de meeste bedrijven ernaar het geld van hun klanten beter te beschermen in tijden van crisis. In dit verband heeft Circle een gedurfde stap genomen om zich op dergelijke situaties voor te bereiden.

Over Circle Reserve Fund

Circle werkte samen met BlackRock bij de oprichting van het Fonds. BlackRock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Het werd opgericht in 1988 en richtte zich op het beheren van de activa van zijn klanten en het helpen minimaliseren van risico’s. Het bedrijf is gevestigd in de stad New York en heeft in totaal $ 10 biljoen aan AUM (Assets Under Management).

Cryptocurrency-markt stijgt tot boven $ 1 biljoen | Bron: Crypto Total Market Cap op TradingView.com

Het Fonds dat Circle heeft opgericht, is al geregistreerd onder Regel 2a-7 overheidsgeldmarktfonds onder BlackRock. Volgens details bevat het Fonds kortlopende Amerikaanse staatsobligaties en contanten.

Het Fonds zal opereren onder toezicht van een onafhankelijk bestuur en het verslag over de portefeuilleposities dagelijks publiceren. Het voldoet ook aan de bepalingen van de Investment Company Act van 1940.

Alleen Circle heeft toegang tot het Fonds en is van plan om met de opbrengst nieuwe staatsobligaties te kopen. De emittent van de USDC streeft er ook naar zijn schatkistaandelen op te slaan in het Fonds dat de Bank of New York Mellon controleert. Circle is al begonnen met het proces en is van plan het in het eerste kwartaal van 2023 af te ronden.

Hoe zijn de USDC-prestaties tot nu toe?

In de stablecoin-markt is USDC de op één na grootste cryptovaluta in marktkapitalisatie na USDT. De stablecoin is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en is blijven groeien in erkenning en acceptatie.

Circle heeft zijn inspanningen voortgezet om van USDC een algemeen aanvaarde optie te maken. Het bedrijf is van plan het op meer netwerken te verspreiden, waaronder Cosmos, Polkadot, Arbitrum, Optimism en Near. USDC zal begin 2023 de COSMOS-blockchain betreden, terwijl andere tegen het einde van 2023 zullen volgen.

Ook zal Circle binnenkort crypto gaan uitgeven in Singapore. Het heeft al de goedkeuring gekregen om een ​​licentie te verwerven om een ​​betalingsinstelling in het land te runnen. Met deze vergunning is het bevoegd om grensoverschrijdende en binnenlandse betalingen in Singapore af te handelen. Het bedrijf kreeg de goedkeuring in november 2022.

Circle wil van USDC een stabiele munt maken onder crypto-investeerders in de Verenigde Staten. Het is veilig om te zeggen dat het bedrijf deze prestatie binnenkort zou kunnen volbrengen.

Coinbase heeft onlangs onthuld dat het aantal mensen dat USDC koopt met USD hoger is dan degenen die in andere fiat-valuta’s geloven.

Featured Image From Pixabay, Charts From Tradingview

Plaats een reactie