USDC-houder vorkt meer dan $ 2 miljoen voor $ 0,05 USDT in wanhopige poging om crypto-crash te ontwijken


De nachtmerrie van elke crypto-investeerder begint wanneer een plotselinge verandering in de branche tot paniek en massale uitverkoop leidt. Het effect van deze twee gebeurtenissen leidt meestal tot oncontroleerbare prijsdalingen en grote verliezen voor beleggers.

Een voorbeeld van zo’n gebeurtenis is het nieuws dat Circle zijn $ 3,3 miljard niet van Silicon Valley Bank kon opnemen. Opmerkelijk, de bank werd gesloten door het California Department of Financial Protection and Innovation.

Toen het nieuws bekend werd, volgden massale uitverkoopacties, waardoor een ongelukkige belegger diep verloor in een mislukte transactie.

Diep verlies voor crypto-investeerders

Het probleem begon toen cryptobedrijf Circle aankondigde dat het geen overboeking van $ 3,3 miljard van Silicon Valley Bank had ontvangen. Zodra de aankondiging uitging, raakten veel USDC-investeerders in paniek en begonnen ze zich terug te trekken. Het resultaat is dat de USDC stablecoin ontkoppeld van de Amerikaanse dollar.

Terwijl sommige investeerders snel genoeg waren om hun USDC in te wisselen voor USDT, had een investeerder niet zoveel geluk. In een Twitter-bericht gedeeld door BowTiedPickle, deed de investeerder een betaling van $ 2 miljoen maar ontving $ 0,05 USDT.

USDC-markt crasht met meer dan 13% op de grafiek l Bron: Tradingview.com

Na zich in de zaak te hebben verdiept, ontdekte BowTiedPickle dat de investeerder de KyberSwap-aggregatierouter gebruikte om “een grote clip van 3CRV (DAI/USDC/USDT) LP-token in USDT” te dumpen. De gebruiker bewaarde de crypto stablecoin in een liquiditeitspool die hij voor USDT had kunnen verkopen voor een ontsporing van 6%. Maar zoals BowTiedPickle hierboven onthulde, koos hij voor een duistere methode.

Vanwege de haast vergat de belegger een ontsporing in te stellen waardoor hij de prijs voor zijn transactie had kunnen bepalen. Dit was het gevolg van een menselijke fout, waardoor er permanent geld verloren ging.

Brief over USDC Saga

USDC is na USDT de op één na grootste stablecoin op de markt. Op het moment van schrijven heeft de stablecoin zijn koppeling aan de USD verloren. Het staat momenteel op $ 0,9169 en heeft 13,68% van zijn marktkapitalisatie verloren.

USDC-probleem begon toen Circle zijn laatste audit deelde, waarin werd onthuld dat op 31 januari 20% of $ 8,6 miljard van zijn reserves in verschillende financiële instellingen zit, waaronder Silvergate, dat Silicon Valley Bank crashte en sloot.

Om transparant te zijn naar haar klanten, Circle aangekondigd de moeilijkheid om $ 3,3 miljard van zijn $ 40 miljard aan USDC-reserves in SVB op te nemen. Ook bleek dat het samen met andere SVB-deposanten en klanten pleit voor continuïteit.

Helaas leverde de aankondiging negatieve resultaten op toen er paniek uitbrak, waardoor veel investeerders zich terugtrokken. Bovendien stopten crypto-uitwisselingen zoals Coinbase en Binance USDC-conversies 30 minuten na de aankondiging, wat de situatie nog verergerde.

Uitgelichte afbeelding van Pixabay en grafiek van Tradingview.comPlaats een reactie