USDC bereikt dieptepunt als investeerders fondsen uit de Stablecoin halen


USDC is getroffen door een bearish golf na het nieuws over de ineenstorting van Silicon Valley Bank op 11 maart. De stablecoin-emittent Circle had onthuld dat het $ 3,3 miljard aan deposito’s had bij de ter ziele gegane bank, wat bijdroeg aan de onzekerheid over USDC.

USDC-prijs daalt voor de eerste keer onder $ 0,90

Gezien de twijfels over de reserves van USDC, daalde de prijs van de munt tot een historisch dieptepunt van $ 0,8774, volgens gegevens van CoinMarketCap. Onchain-gegevens laten zien dat beleggers hun USDC-bezit liquideren voor andere activa.

Rivaliserende stablecoin USDT heeft de afgelopen 24 uur een aanzienlijke instroom van volumes ontvangen, wat niet verwonderlijk is. De ineenstorting van Terra USD (UST) in mei 2022 heeft gediend als een waarschuwend verhaal voor veel cryptohouders die een vergelijkbare situatie met USDC niet willen meemaken.

Verwante lectuur: USDC Issuer Circle onthult dat het $ 3,3 miljard niet kon opnemen van Silicon Valley Bank

Ondertussen heeft Circle geprobeerd USDC-houders te kalmeren door hen te verzekeren dat hun geld veilig blijft. In een tweeten op 11 maart onthulde Circle dat Silicon Valley Bank een van de zes bankpartners was die het gebruikt om 25% van de USDC-reserves in contanten te beheren. Het voegde er verder aan toe dat het wachtte op duidelijkheid van de FDIC over de gevolgen van de insolventie van de SVB voor deposanten.

Desalniettemin hebben verschillende cryptobedrijven hun blootstelling aan USDC beperkt. Binance heeft aangekondigd dat ze hun automatische conversie van USDC naar BUSD tijdelijk zullen opschorten. Coinbase volgde dit voorbeeld door de USDC-conversie naar USD tot maandag te onderbreken. De uitwisseling merkte op dat tijdens verhoogde activiteiten conversies afhankelijk zijn van USD-overschrijvingen van banken die tijdens bankuren worden voltooid.

Maker DAO keurde ook een noodvoorstel goed om het USDC-onderpand van zijn DAI stablecoin te verminderen. Er werd besloten dat het schuldplafond van verschillende liquiditeitspools, waaronder USDC, wordt verlaagd naar nul DAI, wat betekent dat ze niet door kunnen gaan met het uitgeven van nieuwe munten. Bovendien zal in wat zij “stabiliteitsmodules” noemen die zijn blootgesteld aan USDC, de dagelijkse uitgiftelimiet van 950 miljoen DAI worden verlaagd tot slechts 250 miljoen.

Verwante lectuur: USDC-houder vorkt meer dan $ 2 miljoen voor $ 0,05 USDT in wanhopige poging om crypto-crash te ontwijken

Wat nu voor USDC

Op het moment van schrijven is de USDC-prijs in de afgelopen 24 uur met 3% hersteld en wordt verhandeld op $ 0,9552. Het 24-uurs handelsvolume is echter met 31% afgenomen tot $14 miljoen, terwijl de totale marktkapitalisatie ongeveer $38 miljard bedraagt.

USDC herstelt na dieptepunt ooit: bron @CoinMarketCap

Het huidige sentiment op de cryptomarkt is gemengd, waarbij sommige mensen de problemen van de centralisatie van stablecoins benadrukken. Evenzo proberen sommigen van deze situatie te profiteren om USDC met korting te krijgen. Ze geloven dat USDC zijn koppeling aan de dollar zal terugbrengen en kunnen profiteren van de huidige spread. Zoals te zien is, lopen de meningen uiteen en het valt nog te bezien hoe de stablecoin het de komende dagen zal vergaan.

Uitgelichte afbeelding van Canva.com, grafiek van CoinmarketCap.com.Plaats een reactie