Tether zet $ 31,4 miljoen USDT op de zwarte lijst na de vermeende hack van FTX, reageert Musk


In de nacht van 11 november werden verschillende portemonnee-adressen gevonden die waren gekoppeld aan FTX, die miljoenen dollars aan cryptocurrencies overmaakten zonder een officiële kennisgeving – wat leidde tot speculaties, variërend van het begin van de faillissementsprocedure van FTX tot de betrokkenheid van hackers. Binnen enkele uren bevestigde FTX op Telegram dat de geldoverdrachten deel uitmaakten van een voortdurende hack.

FTX Telegram-beheerder bevestigt gehackt te zijn. Bron: Telegram

Na de bevestiging van FTX op Telegram over de hack, zoals hierboven weergegeven, heeft Tether proactief $ 31,4 miljoen USDT-tokens op de zwarte lijst gezet die aan de transacties zijn gekoppeld. Net zo wees erop door blockchain-onderzoeker ZachXBT, bestonden de USDT-tokens op de zwarte lijst uit $ 3,9 miljoen USDT op Avalanche (AVAX) en $ 27,5 miljoen USDT op Solana (SOL).

Miljardair ondernemer Elon Musk, die onlangs Twitter kocht in de hoop het volledige potentieel van het platform te ontketenen, erkende de bijdrage van Twitter aan het in realtime volgen van de FTX-ontwikkelingen.

Elon Musk graaft naar FTX-CEO Sam Bankman-Fried. Bron: Twitter

Door het vermeende gestolen USDT-token op de zwarte lijst te zetten, ontwapende Tether hackers om de activa over te hevelen naar een ander account of ze in te wisselen voor andere cryptocurrencies. Als onderdeel van de sanering kan Tether de USDT op de zwarte lijst verbranden en gelijke hoeveelheden van het activum opnieuw uitgeven aan de oorspronkelijke eigenaar.

De hacker stal echter ook tal van andere crypto-activa, waaronder Ethereum (ETH) Chainlink (LINK) en USDP, die nog moeten worden ingegrepen door de respectieve ecosystemen.

Verwant: FTX-Binance impasse benadrukt de noodzaak van duidelijke regels – Sen. Lummis

De afgelopen dagen hebben grote crypto-uitwisselingen, waaronder Binance, OKX, Kucoin en Crypto.com, toegezegd hun bewijs van reserve te delen om het vertrouwen van beleggers terug te winnen.

De CTO van Bitfinex, Paolo Ardoino, nam de leiding in deze drive en deelde 135 koude en warme portemonnee-adressen die het bewijs van reserves van Bitfinex onthulden.

Hoewel de verhuizing goed werd ontvangen door investeerders, wezen maar weinig leden van de gemeenschap op het ontbreken van de aansprakelijkheidscijfers van Bitfinex, waardoor de gegevens onvolledig zijn voor beoordeling.Plaats een reactie