Tether zegt dat het geen blootstelling heeft aan Genesis Global of Gemini EarnTether heeft op 16 november een korte verklaring afgegeven waarin staat dat het geen blootstelling heeft aan de institutionele crypto-geldschieter Genesis Global of het Gemini Earn-programma na de aankondiging dat Genesis Global en de Gemini-uitwisseling opnames bevriezen. Genesis Global is de leningpartner voor rentedragende Gemini Earn.

Gretig om zich te onderscheiden van door besmetting getroffen crypto-organisaties, zei Tether:

“Het is in een tijd als deze belangrijk om te benadrukken dat deze [Tether’s] reserves zijn beproefd gebleken en hebben blijk gegeven van consistente veerkracht tijdens de Black Swan-evenementen die de markt het afgelopen jaar hebben gekenmerkt.

Tether, de exploitant van USDT (USDT) – de grootste stablecoin en de op twee na grootste digitale valuta naar marktkapitalisatie – verloor op 12 mei, aan het begin van de ineenstorting van de cryptomarkt, korte tijd zijn dollarkoppeling.

Tether zei dat de aankondiging van 16 november “onderdeel was van Tether’s voortdurende inspanningen om de transparantie te vergroten”. Tether heeft zich verzet tegen pogingen om het de steun van zijn stablecoin te laten bewijzen en verloor in februari een zaak die in 2019 door het kantoor van de procureur-generaal van New York was aangespannen om die informatie bloot te leggen. In juli huurde Tether BDO Italia in om maandelijkse beoordelingen en verklaringen van zijn reserves uit te voeren voor openbare vrijgave als onderdeel van de schikking van die zaak.

De stablecoin heeft zijn verlaging van het handelspapier in zijn reserves het hele jaar door vrij openbaar gemaakt tot nul.

Gerelateerd: Tether chief technology officer bevestigt geen plannen om FTX te redden

Genesis Global kondigde via een tweet op 16 november aan dat het aflossingen en nieuwe leningen tijdelijk opschortte vanwege de “onrust op de markt” als gevolg van de ineenstorting van FTX. Na de aankondiging van Genesis Global zei Gemini dat het gedurende vijf dagen niet in staat zou zijn om klanten te verlossen.

De ineenstorting van de FTX-uitwisseling heeft geleid tot nieuwe golven van nood door cryptomarkten die de komende maanden nog voelbaar kunnen blijven.Plaats een reactie