Tether vlucht voor banken, Ledger’s achterdeur voor zaadzinnen en meerBanken willen de blootstelling aan crypto-bedrijven verminderen, net zoals crypto-bedrijven de blootstelling aan de aanhoudende bankencrisis proberen te verminderen. Uit het laatste auditrapport van Tether blijkt dat de uitgever van stablecoin in het eerste kwartaal meer dan $ 4,5 miljard aan banken heeft teruggetrokken om het tegenpartijrisico te verminderen na de problemen van Circle tijdens de ineenstorting van Silicon Valley Bank.

De afgelopen dagen brachten ook een kentering in de strijd van Ripple met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), met een motie van de effectentoezichthouder om enkele documenten te verzegelen die door een Amerikaanse rechter waren afgewezen. De verhuizing wordt gezien als een overwinning voor Ripple, dat de documenten als het belangrijkste bewijs beschouwt in zijn kostbare geschil met de regelgevende instantie.

De Crypto Biz van deze week onderzoekt de audit van Tether in het eerste kwartaal, de gedeeltelijke overwinning van Ripple tegen de SEC, de fondsenwerving van Worldcoin en de controversiële hersteldienst van Ledger.

Rechtbankoverwinning voor Ripple terwijl rechter SEC-motie om Hinman-documenten te verzegelen afwijst

Een motie van de Amerikaanse effectenregelgever om records van interne beraadslagingen te verzegelen, is afgewezen in een beweging die wordt gezien als een overwinning voor Ripple en de cryptogemeenschap. De SEC diende op 22 december 2022 de motie in om interne e-mails, sms-berichten en expertrapporten te verzegelen nadat een toespraak van voormalig directeur William Hinman beweerde dat Ether (ETH) – het oorspronkelijke token van de Ethereum-blockchain – geen beveiliging is. Ripple beschouwt de toespraak als een belangrijk bewijsstuk in zijn voortdurende juridische strijd met de SEC, die beweert dat de verkoop van Ripple’s XRP (XRP) token in strijd was met de Amerikaanse effectenwetten. Ripple heeft meer dan 200 miljoen dollar uitgegeven om zichzelf te verdedigen tegen beschuldigingen van de SEC.

Tether pronkt met zijn financiële stabiliteit na sterke winsten, geld verliet de banken

Stablecoin-operator Tether haalde in het eerste kwartaal van 2023 meer dan $ 4,5 miljard uit banken, wat leidde tot een “aanzienlijke vermindering” van het tegenpartijrisico, aldus het bedrijf in zijn laatste auditrapport. De marktkapitalisatie van zijn Tether (USDT) stablecoin groeide in dezelfde periode van $66 miljard naar meer dan $82 miljard. Het bedrijf verhoogde zijn Amerikaanse staatsobligaties tot een nieuw hoogtepunt van meer dan $ 53 miljard, of 64% van zijn reserves. In combinatie met andere activa wordt USDT nu voor 85% gedekt door contanten, kasequivalenten en kortlopende deposito’s. Tether, eigendom van het in Hong Kong gevestigde iFinex, heeft negatieve beschuldigingen over zijn financiën bestreden. Het bedrijf kreeg een boete van $ 18,5 miljoen van het New York Attorney General’s Office voor het verkeerd voorstellen van de fiat-steun voor zijn reserves in 2021.

Crypto-community reageert op de geheime herstelzin-service van de Ledger-portemonnee

De nieuwste functie van Ledger heeft geleid tot onvrede onder de cryptogemeenschap. Bekend als Ledger Recover, biedt de ophaaloplossing van het bedrijf voor hardware-crypto-wallets een beveiliging voor het geval gebruikers hun seed-zin kwijtraken. Het concept heeft echter velen in de cryptogemeenschap woedend gemaakt, inclusief beveiligingsspecialisten. De service maakt gebruik van een techniek waarbij de seed-zin van de gebruiker wordt verdeeld in drie gecodeerde fragmenten, die elk naar verschillende externe entiteiten worden verzonden. Deze entiteiten kunnen de versleutelde sleutels reconstrueren. De gemeenschap bracht het datalek van Ledger in 2020 ter sprake, waardoor de e-mail- en postadressen en telefoonnummers van gebruikers werden onthuld. Sommigen geloven dat de herstelservice een achterdeurtje in seed-zinnen heeft geplaatst.

OpenAI CEO in ‘geavanceerde gesprekken’ voor $ 100 miljoen Worldcoin-financiering

De bearmarkt houdt de financiering van Worldcoin niet tegen. Het bedrijf, mede opgericht door Sam Altman, CEO van OpenAI, is naar verluidt in “vergevorderde gesprekken” om $ 100 miljoen aan financiering voor Worldcoin binnen te halen – een project om een ​​wereldwijde cryptocurrency in collectief bezit te creëren. Worldcoin bereidt zich voor op de lancering van zijn blockchain-protocol en begint met het opnemen van transacties binnen “de komende zes weken” na het werken in bèta. Onlangs lanceerde het zijn eigen gasvrije crypto-portemonnee voor geverifieerde mensen.

Voordat je vertrekt: Hoe zullen lagere rentetarieven Bitcoin ten goede komen?

Cointelegraph-analist en schrijver Marcel Pechman legt uit hoe lagere rentetarieven in de VS uiteindelijk ten goede zullen komen aan Bitcoin (BTC) en de cryptocurrency-markt. Pechman duikt ook in de economische crisis van Argentinië: samen met hyperinflatie zag het Latijns-Amerikaanse land zijn lokale valuta, de peso, de afgelopen jaren met 70% dalen, waardoor de vraag naar Amerikaanse dollars, goud en Bitcoin toenam.

Crypto Biz is uw wekelijkse polsslag van het bedrijf achter blockchain en crypto, elke donderdag rechtstreeks in uw inbox afgeleverd.Plaats een reactie