Tether, Circle en Coinbase ontkennen blootstelling aan FTX en AlamedaTe midden van de liquiditeitscrisis die over crypto-exchange FTX en handelsbedrijf Alameda Research viel, worden enkele van de grootste cryptobedrijven geconfronteerd met roep om transparantie om gebruikers te laten weten of er risico’s zijn. Leidinggevenden verzekerden de gemeenschap echter dat ze geen contact hebben met een van de in moeilijkheden verkerende bedrijven.

Als reactie op bedenkingen opgevoed door de crypto-gemeenschap, Tether CTO Paolo Ardoino verduidelijkt in een tweet dat de uitgever van stablecoin geen blootstelling heeft aan een van de noodlijdende bedrijven. Volgens de executive van Tether heeft Alameda eerder veel Tether (USDT) ingewisseld. Ondanks dit, Ardoino gemarkeerd dat er geen kredietblootstelling is vervallen.

Evenzo, Circle CEO Jeremy Allaire ook geweigerd geruchten dat het bedrijf blootstelling heeft aan FTX en Alameda. De executive van stablecoin zei dat hun bedrijf geen materiële blootstelling aan beide bedrijven heeft. Allaire benadrukte dat hoewel zowel FTX als Alameda klant van Circle zijn geweest, de uitgever van stablecoin geen leningen heeft verstrekt, FTX-tokens (FTT) als onderpand heeft ontvangen of posities in FTT heeft ingenomen.

Brian Armstrong, de CEO van crypto-uitwisseling Coinbase, maakte ook van deze gelegenheid gebruik om verzekeren haar gebruikers dat het bedrijf geen materiële blootstelling heeft aan FTX of FTT. Armstrong benadrukte ook dat de crypto-uitwisseling geen blootstelling heeft aan Alameda. De beursdirecteur bekritiseerde het evenement ook als gevolg van risicovolle zakelijke praktijken zoals misbruik van klantengelden en belangenconflicten.

Ondanks de garanties van de leidinggevenden, zijn sommige leden van de gemeenschap nog steeds ontevreden en genaamd voor verantwoording. Volgens een Twitter-gebruiker zou niemand het meer geloven, want dit was ook wat FTX-topman Sam-Bankman Fried voor de crisis zei. Het communitylid zei dat er consequenties moeten zijn voor dit soort evenementen. “Je wilt geloofwaardigheid: zoek SBF en stop hem in een gat”, zeiden ze.

Verwant: SBF tuimelt van de miljardairindex van Bloomberg na problemen bij FTX

Toen de FTX- en Alameda-crisis volgden, beloofde Binance-CEO Changpeng Zhao een manier te implementeren om volledige transparantie van zijn reserves te bieden door gebruik te maken van een Proof-of-Reserve-mechanisme met Merkle Trees. Afgezien van Zhao hebben andere spraakmakende industriecijfers ook het gebruik van Proof-of-Reserves ondersteund om consumenten meer vertrouwen te geven en vertrouwen binnen de industrie te vestigen.Plaats een reactie