Tesla werkt AI-getraind robotleger bij, neemt nieuwe bots mee voor een wandeling


Tesla heeft nieuwe beelden vrijgegeven van zijn Tesla Bots, die nu in staat lijken om gestaag te lopen, items op te pakken en objecten te herkennen. De video werd gepresenteerd door Elon Musk, CEO van Tesla, tijdens de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf.

De video toont enkele opmerkelijke upgrades die zijn gemaakt in het Tesla Bot-project. Dit omvat verbeterde motorkoppelregeling, kunstmatige intelligentie (AI) -training op basis van door mensen gevolgde bewegingen en mogelijkheden voor objectmanipulatie. Wat nog belangrijker is, is dat de mensachtige robots nu in een rechte lijn kunnen lopen zonder hulp van het Tesla-personeel.

In één demonstratie haalde een Tesla Bot objecten uit de ene container en plaatste ze vervolgens in een andere, wat een mogelijke use-case laat zien voor robots die mensachtige taken uitvoeren. Deze actie diende als voorbeeld van hoe de AI van de bot kan worden getraind met behulp van menselijke demonstraties.

De mensachtige robots werden voor het eerst onthuld op Tesla AI Day 2022 in oktober. Destijds kon de robot nauwelijks vooruit lopen, met zichtbare binnenkant. Een andere versie die completer was, werd ook getoond, maar had hulp nodig van het personeel om overeind te blijven.

Eerste versie van de AI-robot gedemonstreerd op Tesla AI Day 2022. Bron: Tesla

Verschillende internetgebruikers reageerden op de nieuwe beelden, met enkele feliciteren de nieuwe mijlpaal van Tesla en anderen bedreigend om de robot in elkaar te slaan als ze hem op straat zien.

Verwant: ‘Is dat legaal?’ – Elon Musk berispt de winstoogmerk van OpenAI na een investering van $ 50 miljoen

De nieuwe robotdemonstratie kwam dagen nadat Musk op Twitter had aangekondigd dat hij terugtreedt als CEO. Op 11 mei zei Musk dat hij de uitvoerende voorzitter en chief technology officer van Twitter zal worden en dat hij zijn focus zal verleggen naar product-, software- en systeemoperaties.

Musk wordt vervangen door Linda Yaccarino als de volgende CEO bij Twitter. Op 12 mei kondigde de miljardair aan dat hij ernaar uitkijkt om met Yaccarino samen te werken om het platform om te vormen tot “X, de alles-app”.

Tijdschrift: 500% verdienen met aandelentips van ChatGPT? Bard leunt naar links, $ 100 miljoen AI memecoinPlaats een reactie