Terwijl de VS geconfronteerd wordt met een schuld van $ 31 biljoen, wordt de pleidooi voor Bitcoin sterkerDit is een opinieredactioneel commentaar van Robert Hall, een maker van inhoud en eigenaar van een klein bedrijf.

Als u de Amerikaanse politiek volgt, begrijpt u dat het land op het punt staat in gebreke te blijven met zijn enorme schuld van $ 31 biljoen.

De kern van de zaak is dat er Republikeinen in een hoek zitten, die het Huis van Afgevaardigden controleren met een krappe meerderheid van 222 tegen 213. In de andere hoek worden de Amerikaanse Senaat en het Witte Huis, onder leiding van Joe Biden, gecontroleerd door Democraten.

Beide partijen staan ​​lijnrecht tegenover wat de ander wil. Republikeinen willen fors bezuinigen om de schuldlimiet voor een jaar te verhogen. Democraten willen een ‘schoon’ wetsvoorstel voor het schuldenplafond zonder verplichtingen. Zoals u kunt zien, liggen de startposities van beide partijen niet dicht bij elkaar. Uiteindelijk is dit een spelletje kip geworden op basis van wie het eerst zal knipperen. Het is allemaal erg vermoeiend.

Is dit de manier waarop een regering moet worden bestuurd? Het is absoluut krankzinnig dat deze leiders het risico lopen in gebreke te blijven met geld dat al is uitgegeven. Dit is alsof jij of ik een creditcard tevoorschijn toveren, gek worden door allerlei dingen te kopen en de maandelijkse betaling aan het einde van de maand niet hebben gedaan.

De overheid heeft de schuld lange tijd kunnen laten oplopen omdat ze gewillige deelnemers had, zoals pensioenfondsen, hedgefondsen, staatsfondsen en gewone joe’s die hen geld leenden door schatkistcertificaten te kopen omdat ze dachten dat ze zouden worden betaald met belangstelling terug.

Dit is al heel lang het geval, maar nu wordt deze regeling in twijfel getrokken met de wil die ze, zullen ze niet, nu in het Congres aan de gang zijn.

Serieus blut

Staan deze politici zo ver van de werkelijkheid af dat ze denken dat, zodra de schuldlimiet is overschreden en mensen niet langer betaald krijgen wat hen verschuldigd is, mensen weer terug zullen gaan naar het lenen van geld?

Als ze dat doen, zullen ze nog hogere rentetarieven eisen. De overheid kan de tarieven die we nu hebben niet eens betalen! Wat gebeurt er als de financieringskosten voor de overheid naar 10% of 15% gaan? Er wordt niets gefinancierd; Zoveel kan ik je vertellen.

Bekijk dit eens: de federale overheid heeft in het boekjaar 2022 een recordbedrag van $ 475 miljard uitgegeven aan rentebetalingen. De rentekosten zijn vorig jaar met 30% gestegen en zullen dit jaar volgens de eigen schatting van het Congressional Budget Office (CBO) nog eens met 35% stijgen!

De CBO gelooft dat de federale overheid dit jaar alleen al $ 640 miljard aan rentebetalingen zal uitgeven. Is dit de schuldenspiraal waar James Lavish het de laatste tijd over heeft? Het lijkt me zeker zo.

We zitten in slow motion op ramkoers met de economische realiteit dat je niet zonder gevolgen geld kunt printen en lenen. Inflatie steekt eerst de kop op, en dan realiseren mensen zich dat het geld waarmee ze worden terugbetaald een verminderde koopkracht heeft. Als mensen eenmaal weten dat ze geld verliezen als ze het aan de federale overheid lenen, is het game over.

Dit debat over het schuldenplafond zal de disfunctie van de federale regering en haar onvermogen om haar beloften na te komen, benadrukken. Dat is wat mij verbaast aan de politici aan beide kanten van het gangpad.

Willen ze dit niveau van incompetentie echt aan de wereld laten zien? Het is alsof je je familie ziet vechten in de voortuin. Het is gênant en zal de perceptie veranderen die je buren hebben over je familie.

Een wanbetaling zal de perceptie van de VS veranderen van een vertrouwde betaler in een schuldenjunkie die zijn schulden niet kan betalen.

Hoe is standaard goed voor Bitcoin?

Bron

De zilveren rand van dit hele schuldplafond-debacle is dat het raketbrandstof op de prijs van bitcoin gaat gooien. Als mensen zien dat hun geld niet langer “veilig” is bij de federale overheid, zullen ze een alternatief zoeken voor Amerikaanse staatsobligaties. Ongetwijfeld zal een deel van de dollars die voor staatsobligaties bestemd zouden zijn, in bitcoin vloeien.

Nieuwkomers op bitcoin zullen zien dat het de veilige haven is waar ze de hele tijd naar op zoek waren. Er is geen tegenpartijrisico en het aanbod kan niet verwateren.

Tijdens het laatste controversiële debat over het schuldenplafond, onder de regering-Obama, ging de prijs van bitcoin van $13 naar $755. Het bereikte dat jaar ook een recordhoogte van $ 1.163. Toeval? Misschien, maar het is logisch dat mensen hun vermogen beschermen in tijden van mogelijke calamiteiten, zoals een wanbetaling.

Dus ik zeg tegen de politici die nu de regering leiden: ga je gang en blijf deze spelletjes spelen. Standaard of niet, want uiteindelijk maakt het niet uit; je verliest nog steeds. Je hebt de wereld naar de ondergang geleid en het is aan Bitcoin om de mensheid van zichzelf te redden. Het debacle met het schuldenplafond versnelt alleen maar het onvermijdelijke.

En voor de Bitcoiners: blijf ze stapelen alsof je leven ervan afhangt, want op een dag zullen ze dat misschien doen.

Dit is een gastpost van Robert Hall. Geuite meningen zijn volledig van henzelf en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van BTC Inc of Bitcoin Magazine.

Plaats een reactie