Terawulf brengt eerste volledig nucleair aangedreven Bitcoin-mijnbouwoperatie in Amerika onlineEen joint venture met Cumulus Coin, LLC. heeft de eerste nucleair aangedreven Bitcoin-mijn online gebracht in Pennsylvania.

Terawulf heeft aangekondigd dat ongeveer de helft van zijn door kernenergie aangedreven Nautilus Cryptomine online is gekomen. De mijnbouwfaciliteit, een joint venture met Cumulus Coin, LLC., haalt zijn energie volledig uit het 2,5 GW Susquehanna kerncentrale in Pennsylvania.

De volledige operatie zal 50 MW en 1,9 EH/s bedragen, met een optie voor Terawulf om nog eens 50 MW aan bitcoin-miningcapaciteit toe te voegen, “die het bedrijf van plan is in toekomstige fasen in te zetten”, aldus een persbericht.

Paul Prager, voorzitter en CEO van TeraWulf, zei dat “de recente activering van de Nautilus-faciliteit eerder deze maand, ongeveer 16.000 van TeraWulf’s mijnwerkers, die 1,9 EH/s aan zelfmijncapaciteit vertegenwoordigen, ter plaatse zijn en dagelijks online worden gebracht.”

“De door kernenergie aangedreven mijnbouwfaciliteit van Nautilus profiteert van wat misschien wel de goedkoopste energie in de sector is, slechts $ 0,02/kWh voor een periode van vijf jaar”, aldus Prager.

Mijnbouwadviseur en mede-oprichter van Citadel 256, Magdalena Gronowska, beschreef eerder in een artikel voor Bitcoin Magazine hoe kernenergie een revolutie teweeg kan brengen in de Bitcoin-mijnbouw.

“Kernenergie is een koolstofvrije, betrouwbare en goedkope energiebron”, vertelde ze aan het tijdschrift. “Het is niet perfect omdat het nucleair afval uitstoot, maar elke energiebron heeft afwegingen tussen ecologische voetafdruk, betrouwbaarheid en kapitaal- en bedrijfskosten… We hebben een gevarieerde mix van energieopwekking nodig, om zowel basislast als piekbelasting te bedienen, terwijl we overgaan op een koolstofarme economie.”

Plaats een reactie