Ted Cruz en Ron DeSantis nemen het op tegen de ‘digitale dollar’: Law Decoded, 20–27 maartTwee wetgevers hebben zich in een week tijd verzet tegen de mogelijkheid van een digitale valuta van de Amerikaanse centrale bank (CBDC). De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, waarvan velen verwachten dat hij zijn hoed in de ring gooit voor de Amerikaanse presidentiële race van 2024, heeft opgeroepen tot een verbod op een digitale dollar in de staat. DeSantis sprak zich uit tegen de uitgifte en controle van een CBDC door de Federal Reserve en beweerde dat het initiatief de regering “meer macht” zou geven.

De Texaanse senator Ted Cruz ging zelfs nog verder door een wetsvoorstel in te dienen om te voorkomen dat de Fed een “direct-to-consumer” digitale valuta van de centrale bank zou lanceren. Cruz verklaarde dat het “belangrijker dan ooit” is om ervoor te zorgen dat het Amerikaanse beleid inzake digitale valuta’s “financiële privacy beschermt, de dominantie van de dollar handhaaft en innovatie cultiveert”. De anti-CBDC-wet is een tweede poging van senatoren Cruz, Braun en Grassley, die op 30 maart 2022 een soortgelijke wet hebben ingediend, om de Fed te verbieden rechtstreeks een CBDC aan individuen uit te geven.

Vertegenwoordiger Tom Emmer diende in februari nog een anti-CBDC-wet in. Het wetsvoorstel zou de Fed kunnen verbieden om rechtstreeks aan wie dan ook een digitale dollar uit te geven, de centrale bank kunnen verbieden om monetair beleid te voeren op basis van een CBDC, en transparantie vereisen voor projecten die verband houden met een digitale dollar. Het wordt ook gepresenteerd als een duidelijke poging om het recht van Amerikanen op financiële privacy te beschermen.

G7 om samen te werken aan strengere cryptoregulering

De volgende G7-bijeenkomst in mei zou zeven van ’s werelds geavanceerde economieën kunnen stimuleren voor strengere regelgeving voor cryptocurrencies wereldwijd. Samen zullen leiders uit Japan, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, Duitsland en de Europese Unie een samenwerkingsstrategie uitstippelen om crypto-transparantie te vergroten en de consumentenbescherming te verbeteren, en om potentiële risico’s voor het wereldwijde financiële systeem aan te pakken, ambtenaren vertelde journalisten.

Aanbevelingen over de regulering van, het toezicht op en het toezicht op wereldwijde stablecoins, activiteiten op het gebied van crypto-activa en markten zijn gepland voor juli en september 2023. Het is echter onduidelijk wat de algehele toon van de aanbevelingen zal zijn.

Lees verder

IRS roept op tot openbare feedback over het belasten van NFT’s

De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) zei dat het van plan is richtlijnen vrij te geven over het laten behandelen van nonfungible tokens (NFT’s) als verzamelobjecten onder de Amerikaanse belastingwetgeving. Volgens de overheidsinstantie hebben verzamelobjecten onder de Amerikaanse belastingwetgeving “niet zo’n voordelige vermogenswinstbelastingbehandeling als andere kapitaalgoederen”, schijnbaar verwijzend naar hoe crypto-activa momenteel in het land worden belast. Volgens de Amerikaanse belastingwetgeving is de verkoop van verzamelobjecten zoals munten of kunstwerken onderworpen aan een maximaal vermogenswinstbelastingtarief van 28%. De voorgestelde IRS-richtlijn zou dezelfde norm kunnen toepassen op een NFT die het eigendom van een muntstuk, kunstwerk of soortgelijk verzamelobject bevestigt.

Lees verder

De wetgever van Texas introduceert een resolutie om Bitcoin-mijnwerkers te beschermen

Cody Harris, een lid van het Huis van Afgevaardigden van Texas, heeft een resolutie ingediend om de wetgevende macht te laten zeggen dat de “Bitcoin-economie welkom is” in de staat. Harris moedigt wetgevers in Texas aan om “steun te betuigen aan de bescherming van personen die coderen of ontwikkelen op het Bitcoin-netwerk”, evenals mijnwerkers en Bitcoiners die actief zijn in de Lone Star State. House Concurrent Resolution 89, indien aangenomen, zou grotendeels niet van toepassing zijn op de wet- en regelgeving van Texas, maar zou in plaats daarvan een bepaald sentiment onder wetgevers uitdrukken.

Lees verder

Plaats een reactie