SVB-verwarring dwingt de Indiase SVC Bank om een ​​ophelderingsbericht af te gevenDe schokgolven veroorzaakt door de ineenstorting van Silicon Valley Bank (SVB) werden gevoeld door talloze bedrijven, waaronder een bank uit India die geen relatie had met de in Californië gevestigde bankinstelling.

Al snel nadat op 10 maart berichten over de op handen zijnde sluiting van de SVB opdoken, verspreidde de paniek zich over de hele wereld omdat investeringen in een van de grootste banken in de VS een onzekere toekomst voorspelden. Een in Mumbai gevestigde 116 jaar oude coöperatieve bank – Shamrao Vithal Co-operative Bank (SVC Bank) – kwam echter in de vuurlinie terecht.

De gelijkenis in de korte vormen van de twee banken – SVB en SVC Bank – veroorzaakte verwarring onder een paar Indiase burgers toen ze de zorg met de Indiase bank op zich namen.

Om alle twijfels weg te nemen, heeft SVC Bank een aankondiging uitgebracht waarin ze afstand neemt van de Amerikaanse bank die nu wordt beheerd door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). De verklaring luidde:

“SVC Bank staat volledig los van Silicon Valley Bank (SVB) dat in Californië was gevestigd. SVC Bank behoudt zich het recht voor om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen geruchtenzaaiers wegens het aantasten van haar merkimago.”

Bovendien adviseerde de Indiase bank haar leden, klanten en belanghebbenden om de aanhoudende geruchten over haar sluiting te vermijden. De aankondiging onthulde ook de winstgevendheid van de bank in het afgelopen jaar.

Verwant: Instorting Silicon Valley Bank: alles wat er tot nu toe is gebeurd

Op 13 maart kondigde de Amerikaanse president Joe Biden zijn plan aan om de gevallen traditionele banken, SVB en Signature Bank, te helpen “zonder kosten voor de belastingbetaler”.

Aan de andere kant benadrukten de volgers van Biden op Twitter dat “alles wat je doet of aanraakt de belastingbetaler kost!”Plaats een reactie