SVB stortte gekoelde NFT-handelsvolumes in: DappRadar


De handelsvolumes van nonfungible token (NFT) kregen een enorme klap na de ineenstorting van Silicon Valley Bank (SVB) vorige week toen handelaren de markten ontvluchtten uit angst voor de repercussies van een grote Amerikaanse bank die ten onder gaat.

Volgens een rapport van 16 maart van data-aggregatieplatform DappRadar schommelden de NFT-handelsvolumes tussen $ 68 miljoen en $ 74 miljoen in de aanloop naar de ineenstorting van SVB op 10 maart, en daalden vervolgens tot $ 36 miljoen op 12 maart.

De dip ging gepaard met een daling van 27,9% in de dagelijkse NFT-verkopen tussen 9 maart en 11 maart.

NFT-handelsvolume en verkopen tellen op alle netwerken tussen 1-13 maart. Bron: DappRadar

11.440 NFT-traders waren ook op 11 maart “actief”, het laagste cijfer sinds november 2021 volgens DappRadar.

Het rapport verklaarde de depeg van USD Coin (USDC), die slechts $ 0,88 bereikte, de aandacht van de handelaar weghaalde van de NFT-markt:

Als gevolg hiervan werden “NFT-handelaren minder actief”, legt Dappradar uit.

Ondanks de handelsrillingen werd de marktwaarde van “blue chip” NFT’s niet wezenlijk beïnvloed, waarbij de bodemprijzen van collecties zoals de Bored Apes Yacht Club (BAYC) en CryptoPunks slechts licht daalden.

De bodemprijs van BAYC NFT’s daalde met 2% van 68,4 Ether (ETH) naar 67 ETH sinds de ineenstorting van de SVB. Bron: Open zee

“Het herstel was snel, wat de veerkracht van deze eersteklas NFT’s aantoont”, zei DappRadar. “Blue-Chip NFT’s blijven een stabiele investering in een verstoorde markt.”

De constante bodemprijzen van de BAYC en CryptoPunks kunnen worden toegeschreven aan het bedrijf achter de collecties, Yuga Labs, dat bevestigt dat het slechts een “super beperkte blootstelling” had aan SVB, volgens aan mede-oprichter Greg Solano.

Verwant: 74% van de deelnemers aan de enquête zegt dat ze NFT’s kopen voor status

De bodemprijs van de Moonbirds-collectie daalde echter met 35,3% van 6,18 ETH naar 4 ETH op OpenSea, na het nieuws dat PROOF – het team achter de NFT’s – aanzienlijke blootstelling naar SVB.

De bodemprijs van Moonbird sinds het instorten van de SVB. Bron: Open zee

Dit werd gedeeltelijk veroorzaakt doordat één Ethereum-adres bijna 500 Moonbirds NFT’s verkocht voor verliezen variërend van 9% tot 33%, legde DappRadar uit.

De uitverkoop op de NFT-marktplaats Blur leverde in totaal een verlies op van 700 Ether (ETH).Plaats een reactie