SUSHI 45% lager: wat is de oorzaak van de achteruitgang?


De prijs van SUSHI, het native token van SushiSwap, een gedecentraliseerde beurs, is met 45% gedaald ten opzichte van februari 2023, toen de prijzen piekten op $ 1,63, het hoogste niveau in zes maanden.

Herontwerp van SushiSwap-token

Deze inkrimping is ondanks de succesvolle implementatie van een voorstel om de tokenomics van SUSHI opnieuw te ontwerpen, waardoor SUSHI, een governance-token, meer deflatoir wordt.

Het voorstel werd voor het eerst gedaan in december 2022 door chef-kok Jeremy Gray en werd begin dit jaar door de gemeenschap goedgekeurd en goedgekeurd.

Het voorstel werd aangenomen met een meerderheid van stemmen en zal het aanbod van SUSHI in de loop der jaren verminderen. Tegelijkertijd zal het de beloningen voor liquiditeitsverschaffers verhogen en gebruikers aanmoedigen om SUSHI langer in te zetten.

Gray voerde aan dat deze implementatie decentralisatie zou bevorderen, terwijl het protocol “een rechtvaardiger bestuur met duurzame economie” zou krijgen. Uiteindelijk zal het doel, door de tokenomics van SUSHI opnieuw te ontwerpen, zijn om de jaarlijkse inflatie tussen 1% en 3% te houden.

De meest recente gegevens van MoneyPrinter laten zien dat de jaarlijkse inflatie van SUSHI 1,23% bedraagt, wat overeenkomt met het herontwerp van SushiSwap voor tokenomics. Dit inflatiepercentage is in ieder geval lager dan dat van Bitcoin, dat een jaarlijks uitgiftepercentage heeft van 1,82%. De inflatie van SUSHI is ook lager dan die van Cardano, die een jaarlijkse uitstoot heeft van 1,79%.

Terwijl analisten verwachten dat de lage inflatie de prijzen op de lange termijn zal ondersteunen, waren de prestaties van SUSHI in de eerste helft van 2023 somber. SUSHI is 45% gedaald ten opzichte van de hoogtepunten van 2023 en 99% ten opzichte van de pieken in 2021, toen het token van eigenaar veranderde voor ongeveer $ 22.

Geef de winter, hack en regelgevers de schuld

Hoewel de markten zich hebben hersteld, zouden sommigen, waaronder SUSHI, nog steeds kunnen bijkomen van de effecten van de cryptowinter.

Vorig jaar crashte Bitcoin, qua marktkapitalisatie de grootste munt, met meer dan 70% na een piek van meer dan $ 69.000 in november 2021. De ineenstorting van BTC sleepte de altcoin-markt met zich mee, waardoor de meer volatiele activa nog lager werden, wat een negatieve invloed had op SUSHI.

Ter illustratie, SUSHI trending op dieptepunten van 2022 rond $ 0,89, waarmee een kritiek ondersteuningsniveau van meerdere maanden opnieuw wordt getest.

SushiSwap-prijs op 17 mei| Bron: SUSHIUSDT op Binance, TradingView

De prijzen zijn ook geplafonneerd omdat het vertrouwen van investeerders een deuk kreeg na SushiSwap’s RouterProcessor2-contractexploitatie begin april 2023. Hackers eindigden met $ 3,3 miljoen. Hoewel de fout inmiddels is verholpen, schaadt de reputatieschade die gepaard gaat met de kwetsbaarheid het vertrouwen van investeerders.

Het valt nog te bezien hoe SushiSwap door potentiële nieuwe regelgeving zal navigeren, met name die uit de Verenigde Staten. Sommige beleidsmakers hebben een negatieve houding aangenomen ten opzichte van cryptocurrency, waardoor gebruikers in het land aarzelen om zich met DeFi-protocollen bezig te houden vanwege mogelijke juridische gevolgen.

Functieafbeelding van Canva, grafiek van TradingView

Plaats een reactie