Strike breidt wereldwijd bereik uit, introduceert USDT-ondersteuning en onthult verbeterde app op Bitcoin 2023-conferentie
Op Bitcoin 2023 in Miami Beach heeft de wereldwijde bitcoin-betalingsservice Strike aangekondigd dat hun service nu beschikbaar is in 65 andere landen verspreid over zes continenten. Dit valt samen met de introductie van de mogelijkheid om geld te ontvangen in Amerikaanse dollarequivalenten, namelijk USDT. Daarnaast heeft de app een grote facelift en revisie ondergaan die de gebruikersinterface schoner en de gebruikerservaring vriendelijker heeft gemaakt en bevat ook een nieuw logo.

Veel van de landen die door gebruikers van Bitcoin Twitter zijn aangevraagd, kunnen nu direct geld verzenden en ontvangen met behulp van het Lightning Network. In een interview met Manuela Rios, VP of Product van Strike, legde ze uit dat de app nu een effectief bereik heeft van 3 miljard mensen.

“Met Send Globally is de waarde dat u dollars verzendt en als lokale valuta rechtstreeks op een bankrekening aan de andere kant ontvangt … deze is anders – wat we door gebruikersonderzoek ontdekten dat mensen aan de andere kant in jurisdicties met zwakke valuta zou zeggen: ‘Hé, deze ervaring is geweldig, maar mag ik een equivalent in dollars?’”

Met betrekking tot het kopen van Bitcoin zei Rios dat “je wereldwijd geen naadloze ervaring ziet.” Dus de nieuwe Strike-app functioneert ook als een Lightning-portemonnee waar je bitcoin kunt kopen en verkopen via dollar-equivalente rails.

Tijdens zijn toespraak op Bitcoin 2023 legde Jack Mallers, CEO van Strike, de bredere visie van de updates uit door te zeggen: “We leveren een kassaldo waarop het mondiale zuiden kan vertrouwen, en een geweldig mooi onconventioneel zwart-wit punkmerk, zoals de Fed drijft onze eigen banken failliet.”

Hij benadrukte ook de reactie van het bedrijf op feedback, met een reeks tweets waarin om LNURL-ondersteuning werd gevraagd, kort nadat hij had aangekondigd dat de nieuwe app LNURL-ondersteuning heeft – alle gebruikersnamen@strike.me functioneren vanaf de lancering als een LNURL.

“We hebben veel productwijzigingen aangebracht ter ondersteuning van wat we hopen een geweldige app voor wereldwijd geld te worden”, zei Mallers. “Als bedrijf weten we waar we voor vechten, we weten wie we zijn, we hebben de manier waarop we eruit zagen veranderd, maar we hebben nooit veranderd hoe we ons voelden.”

Naast de nieuwe functies en toegang bevat de app een vereenvoudigd aanmeldingsproces om het aanmelden te vergemakkelijken. “Het einddoel voor ons is om 7-8 miljard mensen te dienen, en we zullen onze weg bewandelen om de landen te bereiken die deze MVP niet hebben gehaald”, legt Rios uit.

Rios legde de impact van de lancering en extra functies uit en zei: “Voor de Bitcoiners kun je een mooie Lightning-portemonnee verwachten en een kosteneffectieve manier om bitcoin te kopen, en voor de mensen die nog niet zo bekend zijn met bitcoin, maar bekend zijn met 109 % inflatie, waardoor ze toegang krijgen tot een in Amerikaanse dollar equivalente stablecoin is enorm – nu kun je besparen op iets dat niet zo snel zal worden gedevalueerd.

Plaats een reactie