Stervende? Wat deze Bored Apes-verkopen zeggen over de toestand van de NFT-markt


De verkoop van de populaire Bored Apes NFT’s – deze niet-fungibele soort die door sommige mensen op de markt bijna als uitgestorven wordt beschouwd – wekt zwakke geesten op en geeft hoop aan degenen die op het punt staan ​​​​deze dwaas uitziende apen op te geven.

De cryptocurrency-markt is op alle fronten hard geraakt. De NFT-sector werd echter bijzonder zwaar beschadigd. NonFungible beweert dat recente gebeurtenissen de NFT-markt volledig hebben verlamd.

Dit is geen grap, dus laten we je een kort overzicht geven van BAYC: Het is dankzij Bored Apes en de bijbehorende collecties dat de NFT-scene nog steeds sterk is.

Hoewel de belangstelling voor NFT’s en het transactievolume momenteel laag zijn, wordt in de nabije toekomst een stijging verwacht.

Volgens hun bevindingen kelderde de handelsactiviteit in NFT’s met 77%, wat leidde tot een vermindering van zowel het volume van de detailhandelsverkopen als de inkomsten na belastingen. De huidige toestand van de NFT-markt komt tot uiting in een recente verkoop.

Bored Ape #232. Image: NFT Plazas

Onlangs betaalde een anonieme koper genaamd Keungz $ 928.860 voor Bored Ape #232 (hierboven).

Betekenen deze hoge verkopen dat de markt voor NFT’s in de lift zit, of zijn dit de laatste wanhopige pogingen van de industrie om te overleven?

Bovenaan de hitlijsten: Bored Apes en CryptoPunk

DAppRadar meldt dat de collecties CryptoPunk en Bored Ape de laatste tijd het populairst zijn op de NFT-markt.

De aankoop van een aap door Keungz is inbegrepen in de recordverkopen op de NFT-markt. De NFT werd gekocht door Keungz van Deepak.eth, CEO van Chain.

Rarity Tools plaatst de aap van Keungz als #324 in de Bored Apes-collectie. Het meest opvallende van de onderscheidende kenmerken is de gouden vacht.

Bovendien geven gegevens van Rarity Tools aan dat slechts 46 apen, of 0,46% van de collectie, deze eigenschap bezitten.

CryptoPunk NFT. Image: Zipmex

De huidige verkooprecords geven echter mogelijk niet aan dat de NFT-business een herstel doormaakt. Op 17 november bracht DAppRadar een rapport uit waarin de schade aan de reeds uitgeputte NFT-ruimte werd geanalyseerd.

Volgens het onderzoek daalde het totale handelsvolume met maar liefst 68,6%, terwijl de omzet met 24,5% daalde.

Bored Apes: vastklampen en relevant blijven

Hoewel de markt voor velen misschien dood lijkt, houden BAYC en zijn zustercollecties de markt levend, en met elke dag nieuwe collecties die worden vrijgegeven, is de NFT-cryptoscene nog lang niet dood en kan deze mogelijk herstellen, volgens NonFungible.

BAYC en zijn zustercollecties houden de NFT-kant van cryptocurrency levend. Zelfs als elk deel van de NFT-markt op een dieptepunt staat, maken Bored Apes Yacht Club, zijn zustercollecties en de DeFi-gamingindustrie NFT’s aantrekkelijker voor investeerders.

Op basis van de DAppRadar-studie heeft de FTX-ramp weinig impact gehad op de DeFi-gamingsector. Dit kan in de nabije toekomst positieve ontwikkelingen voor de NFT-scene voorspellen.

Crypto totale marktkapitalisatie op $ 784 miljard op de daggrafiek | Uitgelichte afbeelding van Coin Edition, grafiek: TradingView.com

Plaats een reactie