staking crypto | wat is staking?


staking crypto | wat is staking?
Een nieuwe manier om cryptocurrencies te verdienen.

=======================================================================
Wil jij ook een passief inkomen krijgen met Crypto en staken? klik dan snel op deze link: (Affiliate link, het kost jou niets en het helpt ons kanaal wel 🙂 )
========================================================================
===============================================================================
Leer alles over Bitcoin in deze Crypto masterclass: (affiliatelink)
===============================================================================

===========================================================================
X10 met crypto?
===========================================================================

Wat is staking?

Het verdienen van cryptocurrencies gaat niet alleen meer over het minen van Bitcoin (BTC).
Bitcoin is een proof-of-work (PoW) blockchain waar nieuwe BTC wordt gegenereerd door een energie-intensief proces van het oplossen van wiskundige taken, ook wel bekend als ‘mining’.

Veel nieuwere blockchains gebruiken in plaats daarvan proof-of-stake (PoS) -algoritmen die aanzienlijk minder energie vereisen.
De juistheid van transacties in PoS-blockchains wordt bevestigd door mensen die een bepaald deel van de cryptocurrency in het protocol opsluiten.

Dit proces, “staking” genaamd, stelt eigenaren van cryptocurrency in staat om een beloning te verdienen voor hun deelname aan het netwerk.

Hoe werkt het allemaal?
Op een heel basaal niveau betekent “staking” het vergrendelen van uw crypto-activa in een proof-of-stake blockchain voor een bepaalde periode.
Deze vergrendelde activa worden gebruikt om consensus te bereiken, wat nodig is om het netwerk te beveiligen en de geldigheid te garanderen van elke nieuwe transactie die naar de blockchain moet worden geschreven.
Degenen die hun munten in een PoS-blockchain inzetten, worden meestal ‘validators’ genoemd.
Voor het vergrendelen van hun activa en het leveren van diensten aan de blockchain, worden validators beloond met nieuwe munten uit het netwerk.

Om een blockchain efficiënt te laten werken, zijn validators nodig om stabiele en veilige services te bieden.
Blockchains dwingen dit vaak af door de inzet van een validator voor oneerlijk of kwaadaardig gedrag te verlagen.
Om een succesvol validatorknooppunt uit te voeren, moet een agent zich inzetten voor een geselecteerde blockchain en een veilige en continu beschikbare infrastructuur uitvoeren.
Sommige blockchains hebben een aanzienlijke lockup-periode (gedurende welke validators hun munten niet kunnen ophalen) evenals bepaalde minimumdrempels voor uitzetten.
Om te voorkomen dat aan al deze vereisten wordt voldaan, geven veel eigenaren van crypto-activa er de voorkeur aan om hun munten te delegeren aan een validator die een uitzetpool beheert.
Sommige blockchains (zoals Tezos) hebben een ingebouwd mechanisme waarmee iedereen die geen validator wil zijn, zijn munten kan delegeren aan een validator op het netwerk.
Deze validator voert vervolgens al het werk uit en deelt de beloning met zijn delegators.
Elke PoS-blockchain heeft een specifieke set regels voor zijn validators.

Deze regels bepalen de technische en financiële vereisten om validator te worden (bijvoorbeeld een minimale inzetgrootte), de algoritmen voor het selecteren van validators om een daadwerkelijke validatietaak uit te voeren en de principes van de beloningverdeling onder de validators.

De beloningen worden meestal berekend op basis van de inzetgrootte, de daadwerkelijke deelname aan de consensusmechanismen en het totale aantal munten dat op het spel staat.

Hoe koop je crypto? bekijk snel deze video:

#staking #crypto #cryptocurency

1 gedachte over “staking crypto | wat is staking?”

  1. ==========================================================================================================================================
    Wil jij ook een passief inkomen krijgen met Crypto en staken? klik dan snel op deze link: https://bit.ly/3dRt22j (Affiliate link, het kost jou niets en het helpt ons kanaal wel 🙂 )
    ===========================================================================================================================================

Reacties zijn gesloten.