Staat belemmert innovatie, opt-out met Bitcoin – Bitcoin MagazineDit is een getranscribeerd fragment van de “Bitcoin Magazine Podcast”, gehost door P en Q. In deze aflevering worden ze vergezeld door Izabella Kaminska, redacteur bij de Blind Spot en voormalig redacteur bij de Financial Times, om te praten over hoe ze zich realiseerde dat Bitcoin is een belangrijk stukje van de puzzel voor de mensheid om vooruit te komen en te blijven innoveren.

Bekijk deze aflevering op YouTube of Rumble

Beluister hier de aflevering:

P: Iedereen is bang dat het zal zijn als: “Als je deze CBDC niet binnen twee weken uitgeeft, verlies je het.” Het lijkt erop dat we al systemen hebben en dat mensen zich al erg op hun gemak voelen met op creditcards gebaseerde systemen of vergelijkbare systemen waarbij het lijkt alsof: “Als je het uitgeeft aan deze specifieke sector van de economie of op deze specifieke manier, krijg bonuspunten.” Het zal een beetje zijn als de wortel versus de zweep, maar ik denk dat dat uiteindelijk nog steeds tot hetzelfde resultaat zal leiden, als ze het kunnen duwen en lanceren.

Izabella Kaminska: Ja, ik denk dat dat precies klopt. Met de energiecrisis denk ik dat je zult zien dat mensen kortingen krijgen op hun energierekening als ze energiebesparend gedrag vertonen, en zo zal het beginnen. Het zal allemaal gecombineerd worden tot een op accounts gebaseerde programmeerbare kredietfunctie waarbij geld zelf volledig gedeneutraliseerd wordt, omdat niemands geld vervangbaar zal zijn met het geld van iemand anders, omdat iedereen verschillende grenzen zal hebben aan hoe ze hun geld kunnen uitgeven.

Vroeger was geld neutraal en daarom werken markten omdat het prijssignaal bepaalt hoe goederen reageren op vraag en aanbod. Maar in een CBDC-wereld loop je het risico het systeem volledig te demonetiseren en naar een wereld te gaan waar dingen duidelijk zijn, niet door een prijssignaal, maar door een willekeurig algogestuurd AI-systeem dat van bovenaf bepaalt, wat ik noem, een Gosplan 2.0 systeem, dat niet gericht is op innovatie en menselijke creativiteit, maar erg top-down en retrospectief is, gebaseerd op hoe uw gedrag gisteren was, niet op wat u in de toekomst kunt vervullen.

P: Oh, dat is interessant.

Kaminska: Dat is echt gevaarlijk, want om de uitdagingen van de volgende eeuw echt door te komen, moeten we innoveren en al deze AI, holistische, overdreven controlerende systemen hebben naar mijn mening de neiging om het individu te onderdrukken en zijn capaciteiten te onderdrukken. voor innovatie.

Innovatie kan alleen gepaard gaan met risico’s. Maar als je de risico’s van het systeem wilt verkleinen – en ik denk dat dat precies is wat ze proberen te doen, ze proberen het systeem zoveel mogelijk te verkleinen – maar zonder risico is er geen innovatie. En dat is het probleem. Als er geen innovatie is, denk ik dat onze soort gedoemd is te mislukken.

Plaats een reactie